Μάθε πόσες φορές μπορείς να ερωτευτείς πραγματικά στη ζωή σου-Δες τι αποκαλύπτουν οι έρευνες!

Το αίσθημα του έpωτα είναι μια μοναδική αίσθηση, η οποία μερικές φορές είναι δύσκολο να ελεγχθεί. Η μελέτη της ψυχολογίας έδειξε ότι κατά τη διάρκεια μιας ζωής ερωτευόμαστε τουλάχιστον τρεις φορές με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Επιτρέψτε μας να εξηγήσουμε. Η αγάπη είναι ένα ισχυρό συναίσθημα και η ζωή μας εξελίσσεται σε σχέση με αυτήν……. Αυτή η μελέτη δεν λέει ότι τα ανθρώπινα όντα ερωτεύονται μόνο τρεις φορές στη ζωή τους – μερικοί άνθρωποι το βρίσκουν στην αρχή, ενώ άλλοι χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο και κάποιες λάθος δοκιμές.

Από την άλλη πλευρά, κατά τη διάρκεια μιας ζωής, κάθε ένας μας ερωτεύεται με τρεις διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με τις εμπειρίες και την ωριμότητα του. Αυτά τα τρία στάδια της αγάπης μπορούν να συμβούν όλα με τον ίδιο σύντροφο ή με διαφορετικούς συντρόφους. Έχουν ως εξής:

Ιδεαλιστική αγάπη
Αυτός είναι ο πρώτος τρόπος που ερωτευόμαστε και αυτός είναι ο πιο αξέχαστος. Αυτή η αγάπη είναι αυτή που συμβαίνει όταν είστε έφηβος και είναι ιδεαλιστικό γιατί δεν έχουμε τίποτα άλλο να το συγκρίνουμε και είμαστε γεμάτοι από τα ιδανικά που συνθέτουν το Love με ένα κεφάλαιο L, για το οποίο μάθαμε όλοι βιβλία, ταινίες και ιστορίες ανθρώπων που είναι πιο ώριμοι…

Αγάπη από αναγκαιότητα
Όταν κάποιος βιώσει τον ιδεαλιστικό έρωτα και αντιμετωπίζει τη σκληρή του πραγματικότητα, η αγάπη από αναγκαιότητα παρεμβαίνει. Είναι κατά τη διάρκεια αυτού του δεύτερου σταδίου όπου η αγάπη καθίσταται απαραίτητη και γενικά ενεργοποιείται μετά από ένα χωρισμό, που συνήθως δεν αφιερώνουμε χρόνο για να επικεντρωθούμε ξανά στους εαυτούς μας, και ρίχνουμε τον εαυτό μας μπροστά στην αναζήτηση μιας νέας αγάπης.

Απροσδόκητη αγάπη
Αυτός ο τύπος αγάπης είναι αυτός που σε αιφνιδιάζει και είναι ο τρίτος τρόπος να ερωτευτείς. Με βάση τις εμπειρίες σας και τα μαθήματα που έχετε μάθει, σε αυτό το σημείο θα είστε πραγματικά έτοιμοι να κάνετε μια δέσμευση. Η αμοιβαία κατανόηση και η ειλικρίνεια έρχονται και οι δύο σε αυτό το στάδιο.

Λοιπόν, σε ποιο στάδιο είστε τώρα;

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου