Μάθε γιατί δεν πρέπει ποτέ να στεγνώνεις τα μαλλιά σου με πετσέτα-Σούπερ χρήσιμο!

Κάθε φορά που πλένετε τα μαλλιά σας, χρησιμοποιείτε μια πετσέτα για να τα στεγνώσετε; Αυτή μπορεί να μην είναι η σωστή λύση … Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε γιατί. Χρησιμοποιείτε μια παραδοσιακή πετσέτα για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας μια συνήθεια που έχει εισχωρήσει στη ρουτίνα των μαλλιών σας εδώ και χρόνια; Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο φυσιολογικό. Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, έχετε μάθει να στεγνώνετε τα βρεγμένα μαλλιά σας με αυτόν τον τρόπο.

Δυστυχώς, αυτή η συνήθεια απέχει πολύ από το να είναι καλή για τα μαλλιά σας, βλάπτει τις ίνες των μαλλιών και το κάνει σκληρά .

Αυτό μπορεί να επιδεινώσει τα σπασμένα άκρα και να προκαλέσει μικρούς κρατήρες κατά μήκος του άξονα των μαλλιών, γεγονός που εξασθενεί τα μαλλιά.
Αυτό δημιουργεί φριζάρισμα, στεγνώνει τα μαλλιά και τα καταστρέφει . Χειρότερα: χαλαρώνει τα πετσάκια από τα μαλλιά και κάνει τα μαλλιά ακόμη πιο ευαίσθητα. Αυτό μπορεί επίσης να το κάνει να πέσει πιο εύκολα.

Πέρα από το γεγονός ότι η πετσέτα καταστρέφει τις ίνες των μαλλιών, μπορεί επίσης να την κάνει πιο λιπαρή. Στην πραγματικότητα, κάθε τραχιά κίνηση που γίνεται στο τριχωτό της κεφαλής σας μπορεί να διεγείρει τους σμηγματογόνους αδένες, γεγονός που θα οδηγήσει σε υπερπαραγωγή σμήγματος και επομένως λιπαρών μαλλιών.

Η λύση? Ξεκινήστε σφίγγοντας τα μαλλιά σας με τα χέρια σας και, στη συνέχεια, αντικαταστήστε τις παλιές σας πετσέτες με μπλουζάκι ή πανί μικροϊνών . Αυτά τα δύο προϊόντα σας επιτρέπουν να απορροφήσετε την περίσσεια νερού χωρίς να τρίβετε τα μαλλιά σας βάναυσα. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά!

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα