Μάικλ Τζάκσον: Μα ποια ήταν, τελικά, η… «Dirty Diana»;

Το τραγούδι του Μάικλ Τζάκσον «Dirty Diana» αποτέλεσε μία από τις πιο σημαντικές επιτυχίες του αλλά παράλληλα και ένα από τα μεγαλύτερα… μυστήρια στον χώρο της μουσικής καθώς πολλοί αναρωτήθηκαν για ποια γράφτηκε.

Ήταν 18 Απριλίου 1988, όταν κυκλοφόρησε το «Dirty Diana» του Μάικλ Τζάκσον. Ήταν το πέμπτο single από το άλμπουμ «Bad».

Έλαβε γενικά θετικές κριτικές από την αρχή. Κατέγραψε παγκόσμια εμπορική επιτυχία, φθάνοντας στη πρώτη θέση του Billboard Hot 100.

Το τραγούδι επίσης έφθασε στο top ten σε πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Ωστόσο, πολλοί άρχισαν να αναρωτιούνται, ποια είναι η Νταϊάνα, στην οποία αναφέρεται το κομμάτι. Ήταν, άραγε, πραγματικό πρόσωπο ή όχι;

Ο Τζάκσον δεν απαντούσε και ως εκ τούτου κυκλοφόρησαν διάφορες φήμες. Μία από αυτές ανέφερε ότι γράφτηκε για την Νταϊάνα Ρος. Ορισμένοι πίστευαν τότε ότι ο τραγουδιστής ήταν ερωτευμένος μαζί της και πως είχαν και παιδί.

Η Ρος εκμεταλλεύτηκε τη φημολογία και πριν από κάθε συναυλία της χρησιμοποιούσε το «Dirty Diana» ως εισαγωγικό κομμάτι πριν βγει στη σκηνή.

Τελικά, ο Τζάκσον έδωσε τη λύση στο μυστήριο, καθώς δήλωσε: «Το κομμάτι μιλάει για τις groupies (σ.σ. τις γυναίκες που παρενοχλούν τους αστέρες).

Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Απλώς χρησιμοποίησα το όνομα Diana, επειδή μου ταίριαζε με τον στίχο και τον ρυθμό», ανέφερε.

Πάντως, κάποιοι φαίνεται πως δεν ικανοποιήθηκαν από την εξήγηση του καλλιτέχνη και υποστήριξαν ότι το έγραψε για την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

«Μήπως ήταν ερωτευμένος μαζί της;», διερωτήθηκαν.

Όταν ο θρύλος της ποπ πήγε στην Αγγλία για συναυλία συναντήθηκε στο αεροδρόμιο μαζί της. Μάλιστα, την αγκάλιασε και τη φίλησε. Αρκετοί θεώρησαν τότε δεδομένο ότι το κομμάτι ήταν αφιερωμένο στην πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Ωστόσο, ο Τζάκσον διέψευσε και αυτήν τη φήμη δηλώνοντας στην Μπάρμπαρα Γουόλτερς: «Θα επαναλάβω ότι το τραγούδι αφορά τις groupies και μόνο. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα δεν έχει καμία σχέση.

Ναι, είναι το αγαπημένο της κομμάτι απ’ ό,τι μου είπε αλλά δεν το αφιερώνω σε εκείνη. Την εκτιμώ και την αγαπώ για τα όσα προσφέρει. Είμαστε φίλοι αλλά μέχρι εκεί».

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία