Λύτρας για Πισπιρίγκου: Δεν παραιτήθηκα από καμία υπεράσπιση, επειδή δεν την είχα αναλάβει

«Δεν παραιτήθηκα από καμία υπεράσπιση, δεν είχα αναλάβει καμία υπεράσπιση. Είχα εντολή από τους γονείς να συμμετέχω στην έρευνα για τους θανάτους των παιδιών, είχα έρθει σε επαφή με ειδικούς», τόνισε ο ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, σχετικά με την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα και την κατηγορία κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου, για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 για την υπόθεση της Πάτρας, ο Απόστολος Λύτρας τόνισε ότι «μέχρι πριν 2-3 ημέρες, όλοι μιλούσαν για ασφυξία. Εγώ δεν είχα καμία ένδειξη για ασφυξία» και πρόσθεσε για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ότι «αν είχα μια κατηγορούμενη μητέρα για θανάτους τριών παιδιών, θα αποφάσιζα αν θα την αναλάβω ή όχι. Είχαμε έρθει σε επαφές και με το οικογενειακό περιβάλλον και με ειδικούς και είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπήρχε χορήγηση κάποιας ουσίας».

«Αν το φάρμακο ήταν στα φάρμακα που ελάμβανε το παιδί σε οποιαδήποτε ποσότητα, θα μπορούσε να ισχυριστεί διάφορα η μητέρα», δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας, ενώ σχετικά με τον τελευταίο διάλογο που είχε μαζί της, μετά από την σύλληψη της είπε «εγώ ρώτησα την μητέρα και μου είπε ότι δεν είχε ακούσει ποτέ για την κεταμίνη, δεν είχε ακούσει ποτέ για αυτή την ουσία».

«Δεν είχα καταλάβει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να είχε συμβεί και ο λόγος είναι ότι είχα πολλές συνομιλίες με πολλά άτομα. Δεν μιλούσα μόνο με την μητέρα. Μιλούσα και με την μητέρα και με τον πατέρα και με την αδελφή της μητέρας και με τους γονείς των δύο παιδιών και έλεγαν όλοι το ίδιο πράγμα. Είμαι ο μόνος που έχει μιλήσει τόσο πολύ μαζί της», προσέθεσε ο δικηγόρος.

Σε ό,τι αφορά τον Μάνο Δασκαλάκη, πατέρα των τριών παιδιών και σύζυγο της κατηγορούμενης, ο κ. Λύτρας είπε «από τον ίδιο γνωρίζω πως δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή που να πιστεύει ότι η σύζυγος του μπορεί να έκανε κάτι στα παιδιά. Δεν πέρναγε καν από το μυαλό του».

Όπως σημείωσε ο κ. Λύτρας, «δεν είναι τόσο εύκολη η συγκεκριμένη υπόθεση, αν ήταν τόσο εύκολη δεν θα χρειάζονταν τόσους μήνες οι Αρχές και η ιατροδικαστική κοινότητα για να λύσει αυτόν τον γρίφο. Ακόμη δεν υπάρχουν αναφορές για τους πρώτους δύο θανάτους. Αυτήν την στιγμή υπάρχει επιστημονικά καταγεγραμμένη άλλη αιτία θανάτου για τα πρώτα παιδιά, στις ιατροδικαστικές εκθέσεις που υπάρχουν».

Ο κ. Λύτρας ανέφερε ακόμη ότι «από την πίεση των ΜΜΕ φθάνουμε τώρα οι ιατροδικαστές να αλλάζουν τα πορίσματα τους, εγώ όμως όταν συζήτησα με τους ανθρώπους είχα δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις με αιτία θανάτου διαφορετική για τα πρώτα παιδιά και για το τρίτο παιδί ότι δεν υπήρχε ασφυξία».

«Θέλω να πιστεύω ότι και ο πολιτισμός μας και ο νομικός πολιτισμός μας πρέπει να μας κάνει να σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας. Ακόμη και ο χειρότερος εγκληματίας έχει δικαίωμα στην υπεράσπιση και στο τεκμήριο της αθωότητας. Αυτήν την στιγμή είναι κατηγορούμενη», επεσήμανε ο ποινικολόγος, καταλήγοντας πως «πρέπει να δούμε και τις άλλες ιατροδικαστικές εκθέσεις, να δούμε και την ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στο τρίτο παιδί».

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου