Λέων για το σκίτσο με τις αμυχές: Δεξιόχειρας ο δράστης της Μαλένας- Ασφυκτικός ο θάνατός της

Το σκίτσο που δημοσίευσε χθες στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter υπογραμμίζοντας ότι οι αμυχές στη βάση της μύτης της Μαλένας είναι πλήρως συμβατές με ασφυξία ανέλυσε ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Όπως είπε, το σκίτσο αυτό είναι από ιατροδικαστική βιβλιογραφία και δείχνει έναν αριστερόχειρα δράστη που κλείνει το στόμα και τη μύτη του θύματος με τέτοιο τρόπο ώστε να προκληθούν αμυχές ψηλά, στη βάση της μύτης, όπως ακριβώς είχε και η Μαλένα στις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Αυτό που ακούστηκε, δυστυχώς και από κάποιους συναδέλφους, ότι οι αμυχές ήταν πολύ ψηλά, δηλαδή στη βάση της μύτης κι επομένως δε θα μπορούσε να ήταν συμβατές με ασφυξία, είναι παντελώς λάθος», επισήμανε. 

Πρόσθεσε δε ότι η εικόνα της Μαλένας δείχνει ότι σε εκείνο το σημείο φέρει εκδορές και εκφράζοντας την εκτίμηση ότι ο δράστης που έχει προκαλέσει ασφυξία στο κοριτσάκι είναι δεξιόχειρας.

«Το μεγάλο δάχτυλο στο σκίτσο είναι στο αριστερό μάγουλο του θύματος. Αντίστροφα θα γίνει αν έχουμε δεξιόχειρα δράστη», επισήμανε. 

Κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρας, ότι και η ίδια και η κατηγορούμενη είναι δεξιόχειρες, τόνισε ότι πρόκειται για μια ατυχέσταση δήλωση. « Ελπίζω αυτή τη δήλωση να την κάνει και στις αρμόδιες αρχές, γιατί έχει μεγάλη αξία. Στη Μαλένα ο δράστης πρέπει να είναι δεξιόχειρας», υπογράμμισε και επανέλαβε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο θάνατος του κοριτσιού οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. 

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου