Λέων για Πισπιρίγκου – «Η αιτία θανάτου είναι σαφής και είναι η κεταμίνη»

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας ενώ σήμερα βρέθηκε ενώπιον του μεγάρου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Ο ιατροδικαστής και Πρόεδρος των Ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων εξέφρασε την άποψή του για το αίτημα εκταφής και τις νέες εξετάσεις.

«Η αιτία θανάτου δεν αμφισβητείται από κανέναν. Δηλώνεται από την τελευταία τοξικολογική εξέταση. Έχουμε τοξικολογική εξέταση που δεν έχει αμφισβητηθεί», τόνισε αρχικά ο κ. Λέων.

Ο ιατροδικαστής απορρίπτει το ενδεχόμενο να έχει χορηγηθεί κεταμίνη από κάποιον άλλον και να πρέπει να εξεταστεί μετά από εκταφή. «Από τη στιγμή που υπάρχει τοξικολογική και δεν έχει αμφισβητηθεί με τεχνικούς συμβούλους, δεν τίθεται θέμα επανεξέτασης. Οι τρίχες θα μας έδιναν απάντηση σε βάθος χρόνου, όπως τρεις μήνες πριν. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την αιτία θανάτου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο μόνος λόγος για να γινόταν εκταφή είναι για να εξεταστεί τι είχε χορηγηθεί πριν από έξι μήνες στο παιδί, αλλά ακόμα και αυτό αποδεικνύεται από τις τρίχες. Επομένως σύμφωνα με τον επιστήμονα όχι μόνο δεν υπάρχει λόγος για εκταφή αλλά αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να μην είναι η κεταμίνη η αιτία θανάτου. «Η αιτία θανάτου είναι σαφής και είναι η κεταμίνη», τόνισε ο Γρηγόρης Λέων.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου