Λέων: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μιλάμε για ασφυξία της μικρής Ίριδας

Ξεκάθαρα για εγκληματική ενέργεια κάνει λόγο ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων αναφορικά με τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας στην Πάτρα.

Όπως αναφέρει στον ΑΝΤ1: «Τα ευρήματα και στα δύο παιδιά δεν αφήνουν πλέον καμία αμφιβολία πως δεν πρόκειται για παθολογικούς θανάτους. Έχουν αποκλειστεί παθολογικά ή γενετικά αίτια. Ουσιαστικά ψάχνουμε να βρούμε τον τρόπο θανάτου και το γιατί έγινε αυτή η εγκληματική ενέργεια».

Συμπλήρωσε πως «όσο βλέπουμε τις εκθέσεις, τόσο περισσότερα πράγματα μας δίνουν την βεβαιότητα για αυτά που λέμε».

Ο Γρηγόρης Λέων σημείωσε, αναφερόμενος στον θάνατο της Ίριδας, ότι «στο δεύτερο παιδί, στο βρέφος, φαίνεται ότι στους πνεύμονες υπάρχουν ευρήματα συμβατά με ασφυκτικές κηλίδες στους πνεύμονες. Αυτά τα ευρήματα έχουν βρεθεί κατά την ιστολογική εξέταση».

«Η παθολογοανατόμος έχει χειριστεί την υπόθεση εξαιρετικά, με εξαίρεση την καρδιά. Για την καρδιά μας έχει δώσει ένα εύρημα που είναι ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα. Στους πνεύμονες, με την περιγραφή που κάνει, μας βοηθά και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μιλάμε για ασφυξία», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

Τέλος, εκτίμησε πως εάν υπήρχε ορθότερη επιστημονική τεκμηρίωση στους θανάτους των πρώτων δύο παιδιών, πιθανώς να είχε σωθεί η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου