Κυρία μέχρι το τέλος: Η Άννα Μαρία φόρεσε τον ίδιο διαμαντένιο σταυρό που φορούσε στον γάμο της με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Η τέως βασίλισσα της Ελλάδας έφθασε συνοδευόμενη από τη νύφη της Μαρί Σαντάλ, λίγο μετά τις 12:00 στη Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να πει το τελευταίο αντίο στον επί 58 χρόνια σύζυγό της

Με ιδιαίτερη συγκίνηση η Άννα Μαρία

αποχαιρέτησε το πρωί της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου τον επί 58 έτη σύζυγό της, τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Η τέως βασίλισσα της Ελλάδας έφθασε συνοδευόμενη από τη νύφη της Μαρί Σαντάλ, λίγο μετά τις 12:00 στη Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να  πει το τελευταίο αντίο στον σύζυγό της.

Όπως ορίζει το πρωτόκολλο, στην είσοδο της Μητρόπολης, την υποδέχθηκε ο γιος της Παύλος. Αφού τον ασπάστηκε, γύρισε προς το συγκεντρωμένο πλήθος, που την χειροκροτούσε, και τους ευχαρίστησε.

Μια συμβολική κίνηση της Άννας Μαρίας, ωστόσο, προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση, καθώς η σύζυγος του τέως βασιλιά επέλεξε να φορέσει στν κηδεία του τον διαμαντένιο σταυρό, τον οποίο φορέσε όταν παντρέυτηκε τον Κωνσταντίνο τον Σεπτέμβριο του 1964 στον μητροπολιτικό ναό της Αθήνας, εκεί που σήμερα τον αποχαιρέτησε. 

Ο γάμος τους τελέστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια στην Μητρόπολη Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χρυσόστομο Β’ και ήταν ο πρώτος και ο τελευταίος επίσημος γάμος εν ενεργεία μονάρχη που έγινε στην Ελλάδα.

Η Άννα Μαρία υπήρξε για ένα μικρό χρονικό διάστημα μια από τις πιο περιζήτητες νύφες της Ευρώπης. Η νεαρή καλλονή, πριγκίπισσα της Δανίας, έμελλε να γίνει στα 18 της χρόνια βασίλισσα της Ελλάδας, αλλά να βασιλέψει στη χώρα, μόνο για τρία χρόνια.

anna 2

king constantine xr 1

d75fdd77 5de3 4d75 9f96 e9cefd8aed0e

Η ιστορία πίσω από το στεφάνι της Άννας Μαρίας

Ο διαμαντένιος σταυρός δεν ήταν η μοναδική αναφορά στον γάμο του ζευγαριού, καθώς το στεφάνι της Άννας Μαρίας στον σύζυγό της αποτελούνταν από τα λουλούδια της νυφικής ανθοδέσμης.

Πρόκειται για ένα στεφάνι με λουλούδια μιγκέ, κονβαλάρια όπως ονομάζονται αλλιώς, τα οποία και ήταν αγαπημένα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Μια μπλε κορδέλα με τη φράση «Η αγαπημένη σου Άννα-Μαρία» υπήρχε στο στεφάνι.

stefani

Σύμφωνα με την Wikipedia, στη γλώσσα των λουλουδιών, το μίγκε σημαίνει την επιστροφή της ευτυχίας.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου