Κωστής Σαββιδάκης: ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τίμησε τον παπά του Διαφανίου

Ο Κωστής Σαββιδάκης, ο παπά Γρηγόρρης των Άγριων μελισσών τιμήθηκε από τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Η διάκριση αφορά στη συμμετοχή του στην έκδοση podcasts με στρατιωτική θεματολογία. Η οποία έγινε με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών στις ηχογραφήσεις.

Ο Κωστής Σαββιδάκης ήταν ανάμεσα σε αυτούς που δάνεισαν την φωνή τους ήταν για τα podcasts. Έγραψε το δέκατο όγδοο κατά σειρά podcast.  Το οποίο ήταν αφιερωμένο στην ηρωική δράση του Ιερού Λόχου στα Δωδεκάνησα.

Το podcast έχει τίτλο «Η δράση του Ιερού Λόχου στα Δωδεκάνησα». Και ξαναζωντανεύει στιγμιότυπα από τις ειδικές επιχειρήσεις που εκτέλεσαν οι άνδρες του με ηρωισμό, αυταπάρνηση και αυτοθυσία. Ο Κωστής Σαββιδάκης αναφέρθηκε στις τολμηρές καταδρομικές επιχειρήσεις που διεξήγαγαν οι Ιερολοχίτες. Οι οποίες συνέβαλαν καθοριστικά στην απελευθέρωση των Δωδεκανήσων από τα κατοχικά στρατεύματα.
Όλο αυτό επισφραγίστηκε με την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης των γερμανικών στρατευμάτων στις 8 Μαΐου 1945 στη Σύμη. Η οποία έλαβε χώρα παρόντος του διοικητού του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Τσιγάντε. Ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος κατάγεται από τη Ρόδο, απήγγειλε με μοναδικό τρόπο κείμενα και ιστορικά τεκμήρια της εποχής.

Ο ηθοποιός πρόσφατα μίλησε για τον ρόλο που έπαιξαν οι Άγριες Μέλισσες για να αλλάξει το τοπίο στην τηλεόραση. Επίσης αναφέρθηκε στην στροφή του κοινού στην μυθοπλασία. Αφού το ποιοτικό πρόγραμμα τελικά κατάφερε να υπερισχύσει στην Ελληνική τηλεόραση.

Φέτος, έγιναν κάποιες καλές προσπάθειες στην τηλεόραση. Εσείς πώς τα είδατε τα πράγματα;

Νομίζω πως αν δεν έκαναν τη «ζημιά» που έκαναν – με την καλή έννοια- οι Άγριες Μέλισσες, θα ήμασταν ακόμη εκεί που ήμασταν πριν από τρία χρόνια. Ευτυχώς, κατάλαβαν -γιατί αυτό νομίζω πως ήταν το πρόβλημα ότι δεν ήθελαν να καταλάβουν κάποιοι άνθρωποι- ότι στη μυθοπλασία υπάρχει και ζουμί, υπάρχουν και μυαλά να γράψουν ωραία σενάρια και ηθοποιοί και σκηνοθέτες. Υπάρχει όλο το πακέτο για να κάνουμε μια πολύ ωραία σειρά. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα.

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία