Κώστας Καζάκος: αποχώρησε από την παράσταση Ματωμένα Χώματα

Ο Κώστας Καζάκος  αποχώρησε από την θεατρική παράσταση Ματωμένα Χώματα. Μόλις μια εβδομάδα πριν από την πρεμιέρα, η οποία είναι την Παρασκευή 29 Απριλίου.

Κώστας Καζάκος: αποχώρησε από την παράσταση “Ματωμένα Χώματα”.

Το έργο ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με αφορμή  τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Την είδηση γνωστοποίησε ο Μιχάλης Σαράντης μέσω του Instagram. Dηλώντας πως η αποχώρηση του ηθοποιού οφείλεται σε λόγους υγείας. Ενώ όπως πληροφόρησε τη θέση του αναλαμβάνει ο Νικήτας Τσακίρογλου.

«Ο κύριος Καζάκος δυστυχώς για λόγους υγείας δεν μπορεί να συμμετέχει στην παράσταση μας. Του ευχόμαστε όλοι από καρδιάς περαστικά και ελπίζω να ανταμώσουμε ξανά σύντομα στη σκηνή! Στη θέση του μας έκανε την τιμή να είναι ο Νικήτας Τσακίρογλου! Τα Ματωμένα Χώματα ετοιμάζονται! Σκηνοθεσία Γιώργος Παλούμπης». Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Σαράντης στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Η ζωή του Μικρασιάτη Μανώλη Αξιώτη, που αφηγείται τις δοκιμασίες του στα Ματωμένα Χώματα. Μεταφέρεται στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Είναι έντονο το στοιχείο της μνήμης. Και μέσα από μία έντονη αλληλουχία αφηγήσεων και σκηνών, ο θεατής παρακολουθεί τη ζωή του ήρωα. Από την ήρεμη αγροτική ζωή στο χωριό Κιρκιντζέ, στα απάνθρωπα τάγματα εργασίας Αμελέ Ταμπουρού. Το σκληρό μέτωπο του Αφιόν Καραχισάρ και το προσφυγικό ταξίδι στην Ελλάδα. «Θηρίο είν’ ο άνθρωπος», μονολογεί ο ήρωας, για να περιγράψει όχι μόνο το πόσα μπορεί να αντέξει, αλλά και το πόσα φριχτά μπορεί να πράξει.

Ο σκηνοθέτης, Γιώργος Παλούμπης αναφέρει:

Καθώς έφυγαν και οι τελευταίοι αυτόπτες μάρτυρες της Μικρασιατικής καταστροφής, μαζί τους έφυγαν και οι ζωντανές μαρτυρίες των γεγονότων. Για πολλούς σύγχρονους ανθρώπους – ειδικά τους νεότερους – εκείνα τα γεγονότα αποτελούν πληροφορίες. Ημερομηνίες και ονόματα γραμμένα σε κάποια βιβλία ιστορίας. Το τι πραγματικά βίωσαν οι άνθρωποι εκείνον τον καιρό, είναι ελάχιστοι σήμερα αυτοί που βρίσκονται σε θέση, μέσα στο σύγχρονο τρόπο ζωής, να το νιώσουν και να το καταλάβουν.

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία