Κορονοϊός: τριπλασιάστηκαν οι θάνατοι για τον μήνα Ιούλιο σε σχέση με πέρυσι

Κορονοϊός: σοκάρουν οι αριθμοί από την αύξηση των θανάτων για τον μήνα Ιούλιο. Αφού ξεπέρασαν τους χίλιους και τριπλασιάστηκαν σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Στην έλλειψη μέτρων και στην υπερβολική χαλάρωση από πλευράς πολιτών αποδίδουν οι επιστήμονες τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που μετρά ο κορονοϊός. Σχεδόν δεκαπλάσιο από τον περσινό Ιούλιο. Οπότε η χώρα μετρούσε εβδομήντα χιλιάδες κρούσματα, ενώ ο Ιούλιος του 2022 έκλεισε 782 χιλιάδες μολύνσεις.

Κι όλα αυτά ένα μόλις μήνα πριν την έλευση του φθινοπώρου και το άνοιγμα των σχολείων.

Την ίδια στιγμή σοκάρει ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό. 1127 ανακοίνωσε για τον Ιούλιο ο ΕΟΔΥ. Όταν πριν από ένα χρόνο ήταν μόλις 255. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των νεκρών από την πανδημία.

Χρήση μάσκας και εμβολιασμό των πολιτών που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου προτείνουν οι ειδικοί. Που πλέον έχουν με ανησυχία στραμμένα τα βλέμματα στο φθινόπωρο.

Τα νέα εμβόλια που θα προστατεύουν και από τις υποπαραλλαγές της ‘Ομικρον αναμένονται στο τέλος του φθινοπώρου. Και εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν ώστε να δημιουργηθεί εκ νέου ένα τείχος προστασίας.

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία