Κορωνοϊός – Μαγιορκίνης: Πάνω από 20.000 τα κρούσματα

Κορωνοϊός – Μαγιορκίνης: Η έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει φέρει μεγάλο προβληματισμό στον επιστημονικό κόσμο της χώρας, με τον Γκίκα Μαγιορκίνη να αναφέρει πως ότι αύριο [28/6] τα κρούσματα θα ξεπεράσουν λογικά τα 20.000

Η έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει φέρει μεγάλο προβληματισμό στον επιστημονικό κόσμο της χώρας, με τον καθηγητή Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Γκίκα Μαγιορκίνη να αναφέρει πως ότι αύριο [28/6] τα κρούσματα θα ξεπεράσουν λογικά τα 20.000.

Προσθέτει επίσης πως ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι σταθερός με μικρή αύξηση και πως δεν παρατηρείται ακόμα πίεση στις ΜΕΘ παρά τις αυξημένες διαγνώσεις. Επισημαίνει ότι οι διασωληνώσεις που θα γίνουν αυτή την εβδομάδα είναι και ο πιο καθοριστικός δείκτης πρόγνωσης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη

«Ενημέρωση σχετικά με την επιδημιολογιά της θερινής έξαρσης COVID-19.

Η μεσοσταθμική αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων με COVID-19 κινήθηκε στο επίπεδο του 60% εντός της τελευταίας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι αύριο Τρίτη λογικά περιμένουμε να δούμε λίγο παραπάνω από 20.000 διαγνώσεις.

Η αύξηση των κλινών εντός των νοσοκομείων παρέμεινε στο επίπεδο του 44%.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων παρέμεινε σχετικά σταθερός με ήπια αύξηση της τάξης του 3%. Προς το παρόν δεν έχουμε δει σημαντική πίεση στις ΜΕΘ αν και η αύξηση στις διαγνώσεις είναι παρούσα τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Η κινητική και δυναμική στις διασωληνώσεις εντός αυτής της εβδομάδας θα είναι και ο σημαντικότερος προγνωστικός δείκτης.

Το βασικό σενάριο πρόβλεψης για την θερινή έξαρση παραμένει σε κορύφωση μέχρι τις 10 Ιουλίου που θα κυμανθεί στο επίπεδο των 20.000 διαγνώσεων (7-ήμερος μέσος όρος).»

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα