Κορονοϊός: Καπραβέλος “Οι μάσκες κακώς καταργήθηκαν – Τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα δημιούργησαν προβλήματα”

Κορονοϊός: Η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπου προέρχεται από την παραλλαγή Όμικρον έχει φέρει μεγάλη ανησυχία στον ιατρικό κόσμος της χώρας

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπου προέρχεται από την παραλλαγή Όμικρον έχει φέρει μεγάλη ανησυχία στον ιατρικό κόσμος της χώρας και ο  διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος επεσήμανε πως “τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα δημιουργούσαν προβλήματα”.

«Μας εξέπληξε το ότι ήρθε νωρίτερα η αύξηση, ωστόσο δεν “πέσαμε κι απ’ τα σύννεφα”. Τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα δημιουργούσαν προβλήματα. Έχουμε ολέθρια, καταστροφικά αποτελέσματα. Μπορεί να μην έχει την εκρηκτική μορφή των υπόλοιπων κυμάτων, αλλά και τα δεδομένα που έχουμε δείχνουν το πολύ μεγάλο κόστος, βάρος αυτών των συνεπειών της πανδημίας», τόνισε μεταξύ άλλων, στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

«Ευτυχώς αυτές οι παραλλαγές δεν δίνουν τις εκρηκτικές μορφές που μπορεί να οδηγήσουν σε κατάρρευση του συστήματος υγείας. Το πρόβλημά μας όμως δεν είναι αυτό, αλλά οι αριθμοί των θανάτων και των διασωληνωμένων», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Οι μάσκες κακώς καταργήθηκαν, η τέταρτη δόση δεν έχει γίνει από πολλούς», συμπλήρωσε.

Από πλευράς του, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να αναμένουμε πλέον μια αποκλιμάκωση.

«Δεν ξέρει κανείς αυτή τη στιγμή τη συμβαίνει, λόγω της έλλειψης ενημέρωσης, φαίνονται στοιχεία μιας εβδομάδας πριν. Απόλυτα σκόπιμο να υπήρχε η ενημέρωση σε καθημερινή βάση», ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης.

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα