Κολωνός: «Κοιμόμουν όταν ξέσπασε φωτιά», δήλωσε ο πατέρας – Τα σενάρια της Πυροσβεστικής

Κολωνός: Τα λεπτά μέχρι να φτάσει η Πυροσβεστική για την κατάσβεση της φωτιάς σε διαμέρισμα στον Κολωνό περιέγραψε στους αστυνομικούς ο πατέρας που συνελήφθη

«Κοιμόμουν στον καναπέ, τα παιδιά έπαιζαν. Όταν ξύπνησα είδα καπνούς στο σπίτι», φέρεται να υποστήριξε για τη φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα της οδού Αλκυόνης στον Κολωνό.

Έως τώρα είχε γίνει γνωστό ότι πιθανόν η φωτιά να ξέσπασε από κάποιο μαγειρικό σκεύος που ξεχάστηκε σε αναμμένο μάτι της κουζίνας. Ωστόσο το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής εξετάζει και άλλα σενάρια.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα υποστήριξε ο πατέρας, τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στο διαμέρισμα βρίσκονταν εκείνος και δύο από τα παιδιά του ενώ η μητέρα τους έλειπε από το σπίτι και το άλλο παιδί τους ήταν με τον παππού του.

Ο πατέρας ακόμη φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι έτρεξε να σώσει το ένα του παιδί και το άλλο δεν πρόλαβε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά από την πυρκαγιά και να διακομισθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή.

Κολωνός: Τα σενάρια για τη φωτιά

Η φωτιά στο διαμέρισμα μπορεί να μην πήρε διαστάσεις αλλά, καίγοντας ρούχα και πανιά, γέμισε το σπίτι με καπνούς.

Το πρώτο σενάριο που εξετάζεται, είναι να ξεκίνησε από κάποιο «παιχνίδι» του 8χρονο με αναπτήρα, στον διάδρομο του σπιτιού. Ο χώρος γέμισε καπνούς και ο 5χρονος που κοιμόταν στον διπλανό χώρο εισέπνευσε αναθυμιάσεις.

Στο δεύτερο σενάριο, η φωτιά ενδέχεται να έχει ξεκινήσει από την κουζίνα.

Σύμφωνα, πάντως, με τα σενάρια που εξετάζονται ο 5χρονος φαίνεται να ήταν μόνος σε κρεβάτι άλλου δωματίου και ο 7χρονος αδερφός του ενδέχεται να έπαιζε με αναπτήρα σε άλλο σημείο του σπιτιού.

Η μια εκτίμηση της Πυροσβεστικής είναι πως ο 7χρονος ίσως, παίζοντας με τον αναπτήρα, να ξεκίνησε μια μικρής έκτασης φωτιά σε διάδρομο του σπιτιού. Το δεύτερο σενάριο είναι η φωτιά να ξεκίνησε από την κουζίνα, αφού βρέθηκε ένα μαγειρικό σκεύος εκεί και θα εξεταστεί από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής που θα ρίξει και φως στα πραγματικά αίτια της φωτιάς.

Να σημειωθεί πως ο πατέρας των παιδιών, ο οποίος φέρεται να ήταν σε κατάσταση μέθης, συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Αρχικά είχε υποστηρίξει ότι την ώρα της φωτιάς ήταν στην είσοδο του κτιρίου και ξεκουραζόταν λίγο από τις εργασίες τους για τις ελιές, όμως, στη συνέχεια είπε ότι ήταν εκείνος που έβγαλε τα παιδιά από το σπίτι.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα