«Κλειδώνει» η ημερομηνία των εκλογών: «Η Βουλή διαλύεται στις 10 Μαρτίου»

Η εκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει για τις εκλογές του 2023, με τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές να συζητούν ήδη την ημερομηνία, στην οποία αυτές θα διεξαχθούν.

Μετά την συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ (και απορρίφθηκε) κατά την οποία η Βουλή είχε «ξαναζωντανέψει», δηλαδή είχε γεμίσει από βουλευτές, τώρα άδειασε. Στο πάρκινγκ όπου δυσκολευόσουν να βρεις θέση σήμερα υπάρχουν άπειρες θέσεις και το καφενείο σχεδόν άδειο, όπως περιγράφει ο ΒΗΜΑτοδότης στο «Βήμα» αυτής της Κυριακής και αναφέρει η ιστοσελίδα tovima.gr, τη στιγμή που είναι σίγουρο το πότε θα εκδώσει την ανακοίνωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έγινε ακόμα πιο άδειο μετά την απόφαση του κ. Τσίπρα να απέχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες. Και όμως κάποια πηγαδάκια «γαλάζιων» βουλευτών σχηματίστηκαν δειλά-δειλά, με θέμα το πότε ο Πρωθυπουργός θα προκηρύξει εκλογές. Σας μεταφέρω λοιπόν τι έλεγαν μήπως και βγάλατε συμπεράσματα…

Οι περισσότεροι γαλάζιοι βουλευτές επιμένουν ότι οι εκλογές (δηλαδή η πρώτη κάλπη) θα γίνουν είτε στις 2 είτε στις 9 Απριλίου με πιθανότερη ημερομηνία την 9η Απρίλιου. Για αυτή την ημερομηνία προετοιμάζονται για τις 9 Απριλίου κάνουν τον προγραμματισμό τους. Σε εκείνο που συμφωνούν είναι ότι εκεί γύρω στις 10 Μαρτίου θα διαλυθεί η Βουλή και θα προκηρυχθούν εκλογές. Η αγωνία τους είναι σε ποια σειρά θα εκλεγούν ,αφού οι δεύτερες εκλογές θα γίνουν με λίστα. Και αυτό θα έχει μια σημασία.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου