Καθάρισε τον αέρα και την ατμόσφαιρα στο σπίτι σου-Το αλάτι Ιμαλαίων θα σε βοηθήσει σε αυτό! Μάθε πως…

Ζώντας σε μια μεγάλη μητρόπολη, οι σύγχρονοι άνθρωποι τείνουν να καταναλώνουν όσο το δυνατόν περισσότερα βιολογικά και οικολογικά τρόφιμα. Έτσι, στα ράφια του καταστήματος υπάρχουν νέες ποικιλίες των συνηθισμένων τροφίμων, οι οποίες είναι πολύ πιο χρήσιμες. Για παράδειγμα, τα τελευταία χρόνια μπορούμε…. να δούμε αλάτι Ιμαλαΐων αντί για συνηθισμένο αλάτι στα ράφια σε διάφορα καταστήματα. Ανεξάρτητα από την ποικιλία και τη δομή του, έχει φαρμακευτικές ιδιότητες. Το αλάτι των Ιμαλαΐων περιέχει περισσότερα από 90 μέταλλα που έχουν ευεργετική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία . Ωστόσο, η περιεκτικότητα σε νάτριο είναι χαμηλότερη από ό, τι στο συνηθισμένο αλάτι.

Το ροζ αλάτι των Ιμαλαΐων εξορύσσεται κυρίως στα βουνά των Ιμαλαΐων. Η κύρια παραγωγή της συγκεντρώνεται στο Πακιστάν, μια χώρα όπου δεν υπάρχουν μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις που μολύνουν το περιβάλλον. Κατά τα τελευταία 250 εκατομμύρια χρόνια, ωριμάζει υπό έντονη τεκτονική πίεση, δεν επηρεάζεται από την ατμόσφαιρα, επομένως δεν υπάρχουν επιβλαβείς ουσίες σε αυτήν.

Ο τρόπος με τον οποίο εξήχθη δεν έχει αλλάξει από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα – χειροκίνητα, χωρίς τη χρήση εκρηκτικών, τότε το αλάτι ξηραίνεται στον ήλιο.

Αυτό επιτρέπει την κατάταξή της ως οικολογικά καθαρό φαγητό. Το αλάτι των Ιμαλαΐων, καταρχάς, είναι ιδανικό για τη βελτιστοποίηση του πεπτικού συστήματος, ειδικότερα, αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα. Επιπλέον, έχει ευεργετική επίδραση στην κατάσταση των αρθρώσεων, εξαλείφει τον πόνο, βελτιώνει την αντοχή των οστών, επιταχύνει το μεταβολισμό , ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Μερικοί γιατροί συστήνουν να προσθέσουν ροζ αλάτι στα γεύματα για να ενισχύσουν την ανοσία και να ομαλοποιήσουν την ψυχική κατάσταση. Χρησιμοποιείται επίσης στην κοσμετολογία. Κάνει αμέσως το δέρμα απαλό και λείο, έτσι οι κατασκευαστές απολέπισης σώματος το καθιστούν όλο και περισσότερο το κύριο συστατικό. Οι ειδικοί της ομορφιάς συνιστούν να κάνετε μπάνιο με την προσθήκη ροζ αλατιού Ιμαλαΐων τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Θέλετε να μάθετε άλλες χρήσεις του αλατιού των Ιμαλαΐων για να πάρετε ακόμη περισσότερα οφέλη για το σώμα και την υγεία σας; Πρέπει να δοκιμάσετε λαμπτήρες αλατιού Ιμαλαΐων στο σπίτι ή στη δουλειά. Αυτοί οι λαμπτήρες μπορούν να καθαρίσουν τον αέρα, να κορεστούν τον εγκέφαλο με οξυγόνο, να απομακρύνουν τα συμπτώματα των διαταραχών της διάθεσης (ιδίως της εποχιακής συναισθηματικής διαταραχής) και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα .

Οι απαντήσεις ενός μεγάλου αριθμού ειδικών λένε ότι η επίσκεψη σε μια αίθουσα αλατιού σήμερα μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί με μια λάμπα αλατιού που είναι εγκατεστημένη στο διαμέρισμά σας κοντά στα μέρη όπου είστε πιο συχνά. Αν και σε χαμηλότερη συγκέντρωση, οι κρύσταλλοι αλατιού έχουν ευεργετική επίδραση στο σώμα.

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν, ότι η λυχνία αλατιού προσφέρει πλεονέκτημα και κατά τη διάρκεια της χρήσης επιτρέπει την λήψη απαραίτητων θεραπευτικών ενεργειών. Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες αυτών των λαμπτήρων. Αυτό σημαίνει ότι οι λαμπτήρες αλατιού δεν βλάπτουν και είναι ασφαλείς.

 

 

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα