Καρύδια: Ένα πολύτιμο δώρο της φύσης! Μάθε γιατί πρέπει να τα καταναλώνεις κάθε μέρα!

Ίσως να μην είναι η πρώτη φορά που σας έχουν πει ότι τα καρύδια είναι υγιή, αλλά αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι τα καρύδια συγκεκριμένα περιέχουν σχεδόν διπλάσιες ποσότητες αντιοξειδωτικών σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο καρύδι και τα οφέλη δεν σταματούν εκεί! Οι περισσότεροι από εμάς τείνουν να έχουν μια….. κακή εικόνα των ξηρών καρπών στο κεφάλι μας, όπως μας έχουν πει ότι περιέχουν πολλά λίπη. Αν και αυτό ισχύει, τα λίπη που περιέχουν τα καρύδια είναι ακόρεστα λίπη που βοηθούν στην προστασία των αιμοφόρων αγγείων. Ορισμένοι ειδικοί τροφίμων πιστεύουν ότι δεν τρώμε αρκετούς ξηρούς καρπούς!

Μια μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για να επιτύχουμε τα μέγιστα οφέλη από τα καρύδια πρέπει να προσπαθούμε να τρώμε περίπου 8 καρύδια κάθε μέρα και ότι ο καλύτερος τρόπος για να τα φάμε είναι με άδειο στομάχι. Μπορούν να μας βοηθήσουν στην καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη τύπου 2 και ακόμη και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Καλό για τη γήρανση και τη λειτουργία του εγκεφάλου
Είναι αυτονόητο ότι εάν θέλετε να γερνάτε καλά, διατηρήστε την κινητικότητα και κολλήστε για να δείτε τα εγγόνια σας πρέπει να τρώτε υγιεινά. Ένα σημαντικό μέρος ενός υγιούς σώματος είναι μια υγιεινή διατροφή και τα καρύδια είναι ένα από τα κορυφαία τρόφιμα στη λίστα για τους συνεισφέροντες σε μια υγιεινή διατροφή.

Μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην πρόληψη ή την καταπολέμηση της νόσου του Alzheimer. Σε μια μελέτη που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Βασικής Έρευνας της Αναπτυξιακής Αναπηρίας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης , διαπιστώθηκε ότι η συμπλήρωση του 6-9% μιας διατροφής ποντικών με καρύδια σημείωσε σημαντική βελτίωση στη μάθηση, τη μνήμη και τη μείωση του άγχους.

Μια μελέτη παρατήρησης που πραγματοποιήθηκε σε ηλικιωμένους ενήλικες από το Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης , συσχετίζει την κατανάλωση καρυδιών με βελτιωμένη λειτουργία του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης μνήμης, ταχύτερες ταχύτητες επεξεργασίας και βελτιωμένη ψυχική ευελιξία.

Εάν αυτοί οι λόγοι δεν είναι αρκετοί για να σας κάνει να σκεφτείτε να προσθέσετε καρύδια στην καθημερινή σας, ρίξτε μια ματιά στο βίντεό μας για μερικά πιο απίστευτα οφέλη από αυτό το απλό καρύδι.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα