Καλλιθέα: Στο Πειθαρχικό ο ιερέας που επιτέθηκε χυδαία σε τρανς γυναίκα και την έδιωξε από συσσίτιο

Υπόμνημα στο Πειθαρχικό όργανο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το οποίο θα συγκληθεί τις επόμενες ημέρες προκειμένου να συζητηθεί η επίθεση του εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλλιθέας κατά της τρανς γυναίκας, την διάρκεια συσσιτίου λίγες ημέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, έχει καταθέσει η δικηγόρος της Αγγελική Σουγλέ.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr επιθυμία της ίδιας αλλά και της γυναίκας που δέχτηκε την άδικη τρανσφοβική επίθεση, με εκφράσεις που δεν αρμόζουν σε εκπρόσωπο της εκκλησίας και του λόγου του Θεού είναι να συμμετέχουν κι εκείνες στην όλη διαδικασία.

Σύμφωνα με την ίδια παρόμοια συμπεριφορά έχει δεχτεί και άλλο τρανς άτομο, αγόρι αυτή την φορά, το οποίο επικοινώνησε μαζί της προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό που βίωσε, από ιερέα άλλου Ιερού Ναού της Καλλιθέας: «Έχω μιλήσει με τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που είναι υπεύθυνος για τις νομικές υπηρεσίες. Την Τρίτη πήγα και κατέθεσα υπόμνημα στο οποίο αναφέρω όλα τα γεγονότα και εισφέρω τα στοιχεία υπόψιν του Πειθαρχικού γιατί θέλουμε να εμπλακούμε κι εμείς σε αυτή την διαδικασία».

Σύμφωνα με την δικηγόρο εκτός από τον ιερέα, μπροστά στο περιστατικό ήταν παρόντες και οι υπόλοιποι ιερείς του ναού, οι οποίοι όχι μόνο δεν έκαναν το παραμικρό προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά και ούτε έχουν επικοινωνήσει μαζί της ώστε να πληροφορηθούν αν η τρανς είναι καλά κι έχει να φάει όλες αυτές τις ημέρες:

«Στην αναφορά μας εκτός από τον συγκεκριμένο ιερέα, αναφερόμαστε και στους υπόλοιπους ιερείς του ναού κι αυτό γιατί ήταν παρόντες στο περιστατικό και δεν είπαν το παραμικρό. Το περιστατικό από το οποίο υπάρχει και το βιντεοσκοπημένο υλικό έχει συμβεί στο γραφείο των ιερέων και κανένας δεν αντέδρασε, αλλά και κανένας εδώ και δυο εβδομάδες δεν ήρθε σε επαφή μαζί μας να ρωτήσει αν η γυναίκα αυτή έχει να φάει ή αν είναι καλά. Κανένας δεν έχει ζητήσει συγγνώμη, αντιθέτως υποστηρίζουν ότι λέμε ψέμματα και πως αυτό θα φανεί. Από τα στοιχεία και το βίντεο μόνο ψέμματα δεν λέμε».

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό περιστατικό έγινε μια εβδομάδα πριν από το Πάσχα, όταν η τρανς γυναίκα, έχοντας τα απαραίτητα χαρτιά, πήγε στο συσσίτιο της εκκλησίας για να πάρει φαγητό, επειδή αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η αντίδραση του ιερέα, που έχει καταγραφεί σε βίντεο, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να έχει διατάξει έρευνα για το περιστατικό.

Δείτε βίντεο:

Ο διάλογος

Ιερέας: Για μένα άκουσε εδώ είναι η πίστη μου ότι τους ομοφυλόφιλους δεν τους ρίχνουμε στη θάλασσα, ούτε τους καίμε, τους αποδεχόμεθα. Εσύ είσαι άντρας με βυζιά. Είσαι άντρας και κάνεις τη γυναίκα.

Τρανς: Έχω αναγνώριση από το κράτος.

Ιερέας: Δεν με ενδιαφέρει.

Τρανς: Ήρθα να πάρω τη βοήθεια από τον οίκο του Θεού, όχι τον δικό σας.

Ιερέας: Δεν είσαι άνδρας με βυζιά; Τι είσαι; Έχω πληροφορίες ότι τα κονομάς.

Τρανς: Άμα τα κονομούσα δεν θα ερχόμουν εδώ.

Η γυναίκα είναι άνεργη, ενώ ξεκίνησε να πηγαίνει στην ενορία της καθημερινά για να λαμβάνει συσσίτιο, λόγω οικονομικών δυσκολιών. Η ίδια έχει στην κατοχή της κι όλα τα δικαιολογητικά που φανερώνουν πως πληρεί όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να λαμβάνει από την συγκεκριμένη ενορία φαγητό.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου