Καλαμαριά: Δεύτερο “κρούσμα” ψεύτικου γάμου

Οι συμπτώσεις και οι ομοιότητες στις υποθέσεις των δύο γυναικών που βρέθηκαν παντρεμένες με αγνώστους χωρίς οι ίδιες να το γνωρίζουν, εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για το τι μπορεί να συμβαίνει κι αν κρύβεται η δράση κυκλώματος

Σοβαρά ερωτήματα ανακύπτουν μετά και τη δεύτερη περίπτωση γυναίκας, η οποία διαπίστωσε ότι είναι παντρεμένη στην Καλαμαριά χωρίς η ίδια να το ξέρει… με τις περίεργες συμπτώσεις και ομοιότητες των δύο υποθέσεων να μη φαντάζουν και τόσο αθώες.

Η γυναίκα ανακάλυψε πως είναι παντρεμένη από το 2019 μόνο στα χαρτιά, με την υπόθεσή της να έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, όπως αποκάλυψε μιλώντας στο Mega.

«Το 2019 για κάποια υπόθεση μου χρειάστηκα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, πάω στο ληξιαρχείο του Δήμου Καλαμαριάς, μου λέει ο υπάλληλος: ‘όνομα συζύγου’, λέω: ‘κάποιο λάθος’».

Όταν η υπάλληλος του ληξιαρχείου της αποκάλυψε πως στο σύστημα εμφανίζεται παντρεμένη έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της.

«Μου λέει: ‘Φαίνεστε να είστε παντρεμένη’. Φαινόταν ότι είχε δηλωθεί γάμος στην Αλβανία. Ξεκίνησα να ψάχνω λοιπόν τι έχει συμβεί, πήγα στο ειδικό ληξιαρχείο ζήτησα τα έγγραφα του φακέλου μου, μου έδωσαν έναν φάκελο ημιτελή, από εκεί φαίνεται ότι είναι μπλεγμένο και το ειδικό ληξιαρχείο».

Το πρώτο πράγμα που της προξένησε εντύπωση ήταν πως μέσα στο φάκελο δεν υπήρχε η παραμικρή πληροφορία για τον γαμπρό, ούτε καν αντίγραφο διαβατηρίου.

«Κάθε χαρτί έχει πρόβλημα, η ληξιαρχική πράξη γάμου από την Αλβανία, το υπογράφει μία δικηγόρος Αθήνας, η οποία είναι φάντασμα, είναι εξαφανισμένη εδώ και τρία χρόνια, προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί της, δεν έχει σηκώσει ποτέ τηλέφωνο, δεν βρίσκουμε τίποτα στο ίντερνετ για αυτή».

Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια εξέλιξη τρία χρόνια μετά.

«Υποβάλαμε μήνυση στη Θεσσαλονίκη και έχει παραπεμφθεί δικογραφία στον εισαγγελέα Αθηνών δεν έχουμε ενημέρωση τι έχει γίνει. Με δικαιολογία τον κορωνοϊό μας λένε ότι έχουν μείνει όλα πίσω. Σε εμένα μας είπαν από την εισαγγελέα ότι Αλβανός, με τέτοιο όνομα δεν έχει μπει στην Ελλάδα, στην περίπτωση μου το πιθανότερο είναι να πρόκειται για Αλβανό ο οποίος χρησιμοποιεί πλαστό διαβατήριο στην Ελλάδα σαν σύζυγος και κυκλοφορεί στην Αλβανία με το κανονικό».

Και οι δύο γυναίκες που βρέθηκαν παντρεμένες με αγνώστους, είναι νεαρής ηλικίας και μένουν στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Και στις δύο υποθέσεις εμπλέκεται κάποιος δικηγόρος φάντασμα, με τους γάμους να δηλώνονται στο ειδικό ληξιαρχείο Αθηνών και μάλιστα σε κοντινές χρονολογίες.

Οι γαμπροί είναι αλβανικής υπηκοότητας και οι γάμοι έχει δηλωθεί ψευδώς πως έχουν τελεστεί στην Αλβανία.

«Και οι υπεύθυνες δηλώσεις φαίνεται ότι είναι γραμμένες από άτομο που δεν ξέρει καλά ελληνικά, ο γαμπρός στην υπεύθυνη δήλωση του ότι είναι πρώτος του γάμος, γράφει το όνομα μου με όμικρον και το ίδιο και η υπάλληλος που πιστοποιεί την υπογραφή μου».

Ενώ στην περίπτωση της 34χρονης ο δράστης αποκαλύφθηκε και ομολόγησε την πράξη του. Στην δεύτερη περίπτωση της 29χρονης γυναίκας, ο περιβόητος γαμπρός αγνοείται.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα