Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα – Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στη Λεωφόρο Σταμάτας

Κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και για αντλήσεις υδάτων

Η ραγδαία μεταβολή του καιρού στην Αττική προκάλεσε σοβαρά προβλήματα, με ισχυρή καταιγίδα και χαλαζόπτωση, μετατρέποντας τους δρόμους σε παγίδες.

Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους  στη Δροσιά, ενώ έγιναν και κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για αντλήσεις υδάτων.

Ειδικότερα, στη Λεωφόρο Σταμάτας και 25ης Μαρτίου άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, λόγω της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε αυτοκίνητα και επτά άτομα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στα οχήματά τους απομακρύνθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους. Παράλληλα, η Πυροσβεστική έχει λάβει συνολικά επτά κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων, σε περιοχές όπως η Νέα Ιωνία, το Μοσχάτο και το Αιγάλεω.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι μετά τα μεσάνυχτα όπως ενημέρωσε με tweet ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς.

Μέχρι και λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα διατηρηθούν οι #καταιγίδες στην Αττική pic.twitter.com/6bawbzTHCS

— Theodoros Kolydas (@KolydasT) May 18, 2022

Η ΓΓΠΠ έχει εκδώσει οδηγίες για τους πολίτες για τις περιοχές που θα σημειωθούν έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο


pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα