ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Τρέχει για φιέστα στο Ελληνικό η κυβέρνηση μετά τις δεσμεύσεις Μητσοτάκη

Δεν πέρασαν παρά μόνο δύο εβδομάδες από τη ρητή δέσμευση του προέδρου της ΝΔ ότι οι τρεις εκκρεμείς υπουργικές αποφάσεις για την εκκίνηση της επένδυσης στο Ελληνικό θα ξεμπλοκάρουν μέσα στις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης της ΝΔ, και ξαφνικά κινητοποιήθηκε ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός ώστε να προλάβει, άρον άρον, να φανεί ότι τάχα προωθεί το πρότζεκτ Ελληνικό.
Δεν αποκλείεται μάλιστα την επόμενη εβδομάδα να δούμε και άλλη μια επικοινωνιακή φιέστα, όπως αυτή με τους μουσαμάδες στο Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Με τον πρόχειρο τρόπο που όλα δείχνουν ότι λειτουργεί η κυβέρνηση ακόμη και τις τελευταίες της μέρες, πιθανότατα θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην μεγαλύτερη επένδυση της χώρας. Μια επένδυση που άφησε επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια χωρίς να καταφέρει να την φέρει εις πέρας, και ενώ οι αρμόδιοι υπουργοί της έλεγαν κάθε τόσο ότι είναι θέμα ημερών να μπουν οι μπουλντόζες στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Τι συνέβη μετά την εξαγγελία Μητσοτάκη για το Ελληνικό

Ιδού λοιπόν τι συνέβη μετά την εξαγγελία Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες στις 24 Ιουνίου ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών Αθ. Δημάκης θυμήθηκε να αποστείλει σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες των συναρμοδίων Υπουργείων και Δήμων επείγον αίτημα για να καταθέσουν εγγράφως τις παρατηρήσεις τους για την επένδυση, καθώς υπήρχαν πολλές ελλείψεις στις εισηγήσεις των υπηρεσιών.
Και αμέσως μετά απαιτούν από τον επενδυτή, με προθεσμία μόλις λίγων ημερών, την υποβολή παρατηρήσεων σε έναν ογκοδέστατο φάκελο εκατοντάδων σελίδων.
Επιπλέον, χθες η κυβέρνηση εσπευσμένα δημοσίευσε ΦΕΚ με το οποίο γίνεται προσπάθεια να διευθετηθούν τα λάθη του κτηματολογίου στην έκταση του πρώην αεροδρομίου, με σκοπό την υπογραφή την επόμενη εβδομάδα μιας από τις τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) που λείπουν για να ξεμπλοκάρει επιτέλους η επένδυση στο Ελληνικό. Δηλαδη, ότι δεν έγινε στα τελευταία 2 χρόνια, να γίνει στο παρά πέντε των εκλογών!
Ολα, ωστόσο, δείχνουν ότι για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση νομοθετεί πρόχειρα με τεράστιο κίνδυνο να προκληθούν νέα προσκόμματα στο πρότζεκτ, καθώς δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόνοια για να παρακαμφθούν τα εμπόδια της γραφειοκρατίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο Πολιτισμού θεωρεί ότι είναι αναγκαίο όλες οι μελέτες των κτιρίων που θα κατασκευαστούν στο Ελληνικό να περνούν και από την δική του έγκριση, ενώ τίποτα ακόμη δεν έχει γίνει για το περιβόητο… δάσος που ξαφνικά ανακάλυψαν οι αρμόδιες υπηρεσίες στην έκταση του παλιού αεροδρομίου, όπως και τα 20 εγκαταλελειμμένα κτίρια που κηρύχθηκαν διατηρητέα δυσχεραίνοντας το πρότζεκτ και καθυστερώντας επί μήνες την κατάθεση των μελετών.
Κατά τα λοιπά, δεν αποκλείεται να δούμε την κυβέρνηση ακόμη μια φορά να πανηγυρίζει. Για ποιο λόγο; Ισως για το γεγονός ότι δεν έκανε απολύτως τίποτα εδώ και τέσσερα χρόνια για να προχωρήσει επιτέλους η μεγαλύτερη επένδυση της χώρας.

Written by NEOBLOGS

Τo Neoblogs φτιάχτηκε για να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης στους αναγνώστες. Δεν ευελπιστούμε ότι θα γίνουμε CNN αλλά ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και εμείς θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Σε εμάς ότι διαβάσετε θα είναι αλήθεια