ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Δολοφονία Γραικού – Κούγιας: Έγκλημα εκ προμελέτης για χρέος 200.000 ευρώ

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια υπάρχουν πολλά ερωτήματα που μόνο η αναπαράσταση του εγκλήματος μπορεί να απαντήσει
Ο δικηγόρος της οικογένειας του δολοφονημένου Δημήτρη Γραικού, Αλέξης Κούγιας, κάνει λόγο για προμελετημένη ανθρωποκτονία. Σε δηλώσεις του στην Realnews, αναφέρει ότι ο δράστης του χρωστούσε πάνω από 200.000 ευρώ σε «μαύρα» και μάλιστα υπάρχουν αποδείξεις: έγγραφες σημειώσεις του Γραικού που βρήκαν τα παιδιά του και παραδόθηκαν στην ανακρίτρια την Παρασκευή .
«Ήθελε να τον σκοτώσει γιατί αυτά που του χρωστούσε ήταν πάνω από 200.000 ευρώ. Δεν ήταν το ποσό που λέει. Πρόκειται για 200.000 ευρώ τα οποία ήταν «μαύρα». Ο μόνος που μπορούσε να το αποδείξει ήταν ο Γραικός. Υπάρχουν όμως και σημειώσεις που  αυτός δεν τις ήξερε και τις οποίες δώσαμε την Παρασκευή στην ανακρίτρια.

Τις είχε ο Γραικός και τις βρήκαν τα παιδιά του . Φαίνονται από τις σημειώσεις ότι τα ζώα που εσφάγησαν και πήρε ο δράστης είναι αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Από αυτό φαίνεται ότι ήταν προμελετημένο το έγκλημα. Το μεγάλο ποσό που του χρώσταγε από τα ζώα είναι το «μαύρο». Οπότε σκοτώνοντας αυτόν εξαφανίζει και το μαύρο ποσό».

Σύμφωνα με την τοποθέτηση του κ. Κούγια υπάρχουν πολλά ερωτήματα που μόνο η αναπαράσταση του εγκλήματος μπορεί να απαντήσει. Μάλιστα, για εκείνον είναι δεδομένο ότι ο δράστης είχε συνεργούς. «Πώς είναι δυνατόν ο Γραικός, ο οποίος ήταν ένας  γερός άνθρωπος, που ο κατηγορούμενος λέει ότι συνεπλάκη μαζί του, να μην προλάβει να του κάνει ούτε ένα χτύπημα.

Όταν πήγαν εκεί να τον ψάξουν οι συγγενείς του και οι αστυνομικοί, δεν βρήκαν ούτε ένα μώλωπα πουθενά στον δράστη. Άρα λοιπόν συμπλοκή δεν υπάρχει. Στην απολογία του λέει ότι την ώρα που το θύμα είναι εκεί  και τον έχει πάει στην αποθήκη του υπάρχει ένα ακόμη πρόσωπο στη μονάδα του, ένας ο οποίος έχει φέρει μπάζα.

Συγχρόνως, πώς είναι δυνατόν σε ώρα εργασίας, μεσημέρι, να μην είναι εκεί εργαζόμενοι και να μην αντιληφθεί κανείς τίποτα από μία συμπλοκή, να μην αντιληφθεί κανείς τίποτα από ένα αυτοκίνητο που μπαίνει εκεί, να μην αντιληφθεί τίποτα κανείς από έναν άνθρωπο που είναι ζωντανός  ακόμα και είναι εκεί». 

Όπως σημειώνει ο γνωστός ποινικολόγος: «Είμαι  βέβαιος για το προμελετημένο. Είμαι βέβαιος ότι τουλάχιστον από την ώρα που αποφάσισε να τον σκοτώσει δεν είναι μόνος του και είμαι βέβαιος ότι δεν είναι μόνος του ούτε όταν δέχεται τα χτυπήματα το θύμα. Και το κυριότερο από όλα, σίγουρα δεν έκανε μόνος του όλα αυτά που έκανε μετά».
Στην απολογία του ο δράστης  είχε αποδώσει τη δολοφονία στην «κακιά ώρα» και ότι εκείνη την ημέρα το θύμα τον προκάλεσε. Επέμενε δε, ότι «Δεν υπήρξε μεταξύ μας καμία οικονομική εκκρεμότητα, ο Γραικός είχε εξοφληθεί για το σύνολο της συναλλαγής μας και δεν υπήρχε περίπτωση να ζητήσει την συνεργασία μου αν δεν ήμουν απολύτως συνεπής στις πληρωμές μου. …
Ο ισχυρισμός αυτός περί ύπαρξης τόσο υψηλής οικονομικής εκκρεμότητας είναι απολύτως αβάσιμος αφού σε τέτοια περίπτωση ο Γραικός δεν είχε κανένα λόγο να συνεργάζεται μαζί μου…»

Written by NEOBLOGS

Τo Neoblogs φτιάχτηκε για να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης στους αναγνώστες. Δεν ευελπιστούμε ότι θα γίνουμε CNN αλλά ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και εμείς θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Σε εμάς ότι διαβάσετε θα είναι αλήθεια