ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Αριστούχοι από το ίδιο θρανίο περνούν μαζί στην Ιατρική

Δύο αριστούχοι μαθητές μιλούν στο ethnos.gr για την επιτυχία τους και, όπως τονίζουν, τα πάντα κατακτώνται με τη συστηματική μελέτη
Κολλητοί φίλοι, κάθονταν μαζί στο θρανίο όλη τη χρονιά, έδωσαν πανελλήνιες, έσπασαν τα κοντέρ ξεπερνώντας τα 19.000 μόρια και περνούν – όπως όλα δείχνουν- στην Ιατρική Σχολή, πετυχαίνοντας τον στόχο τους. Ο 18χρονος, Χρήστος Τσιρίκας και ο συνομήλικός του, Γεράσιμος Τερζόπουλος, υπότροφοι του Κολεγίου Ανατόλια μίλησαν στο ethnos.gr, ξεκαθαρίζοντας ότι «μυστική συνταγή επιτυχίας δεν υπάρχει» και πρόσθεσαν ότι «η αυτοσυγκέντρωση, η υπομονή, η μεθοδικότητα, η καλή προετοιμασία, η προσήλωση αλλά και το μεράκι βοήθησαν για να πετύχουν τον στόχο τους».
Χρήστος Τσικρικάς: «Κλειδί» η συστηματική μελέτη
Πιάνοντας 19.006 μόρια ο 18χρονος, Χρήστος Τσιρικάς, κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. «Από μικρό παιδί μου άρεσε η Ιατρική. Αλλά ακόμη δεν έχω αποφασίσει τι ειδικότητα θα επιλέξω», τονίζει στο ethnos.gr ο Χρήστος Τσικρικάς.

Ο 18χρονος μαθητής βρίσκεται ήδη στις παραλίες της Χαλκιδικής, απολαμβάνοντας τις καλοκαιρινές του διακοπές. Παρακολουθούσε τα σχολικά μαθήματα, δεν υπερφόρτωσε το πρόγραμμά του με πολλά φροντιστήρια και πάντα «έκλεβε» προσωπικό ωφέλιμο χρόνο για να βελτιώνει τις αδυναμίες του. «Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στη συστηματική μελέτη. Δεν τα άφησα την τελευταία στιγμή. Ούτε είχα κενά και ξεκίνησα ουσιαστικά την προετοιμασία από τη Β’ Λυκείου», είπε ο αριστούχος μαθητής, προσθέτοντας ότι η μητέρα του τον βοήθησε αρκετά.

«Ήξερε τι με περίμενε πάρα πολύ καλά από την αντίστοιχη εμπειρία που είχε τα προηγούμενα χρόνια με την μικρότερη αδερφή του και με προετοίμασε κατάλληλα». Διάβαζε καθημερινά και συστηματικά ενώ φρόντιζε πάντα το άγχος του να είναι σε λογικό βαθμό και να μην γίνεται τροχοπέδη στην προσπάθειά του.
Γεράσιμος Τερζόπουλος: Είχα βοήθεια από τους καθηγητές μου

Ανακουφισμένος λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελληνίων, ο Γεράσιμος Τερζόπουλος σχεδιάζει τις καλοκαιρινές του διακοπές στη Χαλκιδική και στις Κυκλάδες. «Αγχώθηκα μόλις είδα την άσκηση της Χημείας. Έκανα λάθος και μετά προσπάθησα να ρεφάρω στη Φυσική», είπε ο Γεράσιμος Τερζόπουλος, προσθέτοντας ότι «μυστική συνταγή δεν υπάρχει. Ο καθένας έχει τη δική του. Σε κάθε περίπτωση όμως το συστηματικό διάβασμα από τα πρώτα χρόνια του Λυκείου δίνει ένα προβάδισμα στην επιτυχία». Ο Γεράσιμος Τερζόπουλος συγκέντρωσε 18.843 μόρια και πιθανότατα περνά στην Ιατρική Σχολή, όπως ο φίλος του και συμμαθητής, Χρήστος Τσιρίκας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολύ καλοί καθηγητές που είχε όλα τα προηγούμενα χρόνια έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς τον βοήθησαν πάρα πολύ στην προετοιμασία του. «Είχα πάντα στο μυαλό μου να κοιμάμαι νωρίς και να παραμένω κοινωνικοποιημένος Δεν χρειάζονται υπερβολές. Χρειάζεται μια ισορροπία στο πρόγραμμα», πρόσθεσε ο αριστούχος μαθητής. Για να χαλαρώσει προτιμούσε να βλέπει ταινίες και σειρές στον υπολογιστή του. «Είναι στο χέρι τους να πετύχουν οι μαθητές. Αρκεί να έχουν όρεξη και να δείξουν ζήλο» κατέληξε ο 18χρονος Γεράσιμος Τερζόπουλος.
Οι δύο μαθητές, βλέποντας τις βαθμολογίες το πρωί της Παρασκευής, τις συνέκριναν με τις βάσεις του 2018. Και έτσι υπολογίζουν ότι περνούν στην Ιατρική και έτσι θα συνεχίσουν να σπουδάζουν μαζί…

Written by NEOBLOGS

Τo Neoblogs φτιάχτηκε για να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης στους αναγνώστες. Δεν ευελπιστούμε ότι θα γίνουμε CNN αλλά ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και εμείς θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Σε εμάς ότι διαβάσετε θα είναι αλήθεια