Ιδιωτικοποίηση Λιμένα Αλεξανδρούπολης: Έφτασε η κρίσιμη ημέρα!

Ο Δημοσθένης Δούκας γράφει στο pagenews.gr ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι πλέον και μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το λιμάνι με την σημαντικότερη αξία και ρόλο στην Ν.Α, Ευρώπη και την Μεσόγειο

Η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση. Η ανάδειξη και αξιοποίηση των γεωοικονομικών και γεωπολιτικών πλεονεκτημάτων των περιφερειακών λιμανιών της χώρας αποτελεί δομική στρατηγική της σημερινής κυβέρνησης , μέσω των οποίων μπορούν να κατακτηθούν ευρύτατα οφέλη σε μια περίοδο πολλαπλών κρίσεων.

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι πλέον και μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το λιμάνι με την σημαντικότερη αξία και ρόλο στην Ν.Α, Ευρώπη και την Μεσόγειο. Η ιδιωτικοποίηση του, μετά και την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας ΗΠΑ-Ελλάδας, αποκτάει τεράστια σημασία για την Δύση.

Η 29η Ιουλίου είναι η ημέρα που ανοίγονται οι δεσμευτικές προσφορές των τεσσάρων εταιρειών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό για την απόκτηση του 67% των μετοχών του. Ελπίζουμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ με την σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης δεν θα κάνει το ατόπημα να δώσει παράταση στην διαγωνιστική διαδικασία γεγονός που θα υπονομεύσει την αξιοπιστία του.Μια παράταση που ίσως θα κρύβει και εθνικούς κινδύνους. Η ώρα έφτασε και είναι κρίσιμη για όλους.

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα