Η γη της ελιάς: «Σταμάτησε τις έρευνες, ή η Βασιλική θα πεθάνει»

Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις στον δεύτερο κύκλο στη Γη της Ελιάς. Και ο Στάθης θα βρεθεί σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Πλέον, οι χειρισμοί πρέπει να είναι πολύ λεπτοί. Γιατί διαφορετικά θα κινδυνεύσει πολύ ένα δικό του πρόσωπο.

Στη Γη της Ελιάς κανείς δεν υποπτεύεται τη δράση του Δημοσθένη. Όλοι στη Μάνη μιλούν για έναν καλοκάγαθο άνθρωπο και πολύ ήπιο χαρακτήρα που δεν έχουν να του προσάψουν οτιδήποτε. Βέβαια, η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Και κοντά σε αυτή την αλήθεια βρίσκεται ο Στάθης. Ο οποίος υποπτεύεται τον ξάδελφό του για τις κινήσεις του που δεν είναι καθόλου τυχαίες. Σιγά-σιγά ο Στάθης ξετυλίγει τον μίτο της Αριάδνης και αντιλαμβάνεται το πραγματικό πρόσωπο του Δημοσθένη. Ενός αδίστακτου μαφιόζου δηλαδή που δεν υπολογίζει τίποτα, ακόμη και την ανθρώπινη ζωή, προκειμένου να πετύχει τους στόχους του.

Ο Στάθης πρόκειται να δεχτεί ένα πολύ απειλητικό τηλεφώνημα που θα του αλλάξει τη ζωή, στη σειρά του Mega. Ο τρόμος θα τον κυριεύσει κι αμέσως θα αναθεωρήσει για κάποιες κινήσεις που τον έβαλαν σε κίνδυνο.

Ο Δημοσθένης, παρόλο που κρατάει ακόμα ένα χαμηλό προφίλ, συνεχίζει να συμπεριφέρεται και να δρα πολύ επικίνδυνα

Κανείς δεν τον υποψιάζεται, εκτός από τον ξάδελφό του τον Στάθη, ο οποίος συνειδητοποιεί πως κάτι δεν πάει καλά.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, ξεκινά τις έρευνες, με στόχο να ρίξει φως στην υπόθεση. Άθελά του όμως μπλέκει με τον υπόκοσμο, με αποτέλεσμα ο Δημοσθένης να μαθαίνει τις κινήσεις του. Όλα είναι ένα βήμα πριν τιναχθούν στον αέρα.

Προκειμένου να τον τρομοκρατήσει, ο Δημοσθένης σχεδιάζει μια απαγωγή: αρπάζει την Βασιλική και την κρατάει όμηρο. Με σκοπό να βάλει μυαλό ο πατέρας της και να σταματήσει τις έρευνες.

Η Βασιλική περνά δύσκολες στιγμές στα χέρια των απαγωγέων. Φυσικά δεν αντιλαμβάνεται πως πίσω από όλα αυτά, βρίσκεται ο καλός της θείος… Ο Φίλιππος και η Χάιδω τρελαίνονται.

Ο Στάθης δέχεται ένα τηλεφώνημα, στο οποίο του αναφέρουν πως εάν ξανά ασχοληθεί με την μαφία, η κόρη του θα πεθάνει, στη Γη της Ελιάς. Αυτή η συνομιλία του αλλάζει όλη τη ζωή και μετανιώνει σε κλάσματα του δευτερολέπτου για τις έρευνες που ξεκίνησε.

iciao.gr

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία