Η επιστημονική κοινότητα προειδοποιεί: Έτσι το 5G καταστρέφει τον εγκέφαλο!

Τα κινητά τηλέφωνα καθώς και τα νέα 5G δίκτυα του ίντερνετ θα μπορούσαν να έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στις αναμνήσεις μας, σύμφωνα με πρόσφατη σοβαρή μελέτη. Κακά νέα παιδιά. Τα τηλέφωνα θα μπορούσαν να έχουν επικίνδυνα αποτελέσματα στη μνήμη των χρηστών τους , ειδικά στους νέους.

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Swiss THP και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Environmental Health Perspectives, οι επιπτώσεις είναι αρκετά αρνητικές. Η μελέτη που διεξήχθη επικεντρώθηκε σε 700 εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών και προσπάθησε να ανακαλύψει εάν υπήρχε ή όχι σύνδεση μεταξύ ακτινοβολίας που εκπέμπεται από κινητά τηλέφωνα και άλλων ασύρματων συσκευών και μνήμης.

5g δίκτυα, 5G δίκτυα, δίκτυα 5g στην Ελλάδα, 5g δίκτυα στην Ελλάδα, 5g δίκτυα υγεία

Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία υψηλής συχνότητας (EMF) δημιουργήθηκαν από τα smartphones έχουν αρνητικές και επιβλαβείς επιπτώσεις στην ανάπτυξη της εικονικής μνήμης στους εφήβους, η οποία βρίσκεται στο δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου και επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο τα πρότυπα ταυτότητας, τα σχήματα και τα αντικείμενα. Αυτό λέγεται επίσης ότι μεγεθύνεται κατά τη λήψη κλήσεων και επηρεάζει κυρίως άτομα που χρησιμοποιούν το δεξί αυτί τους ενώ βρίσκονται στο τηλέφωνο.

5g δίκτυα, 5G δίκτυα, δίκτυα 5g στην Ελλάδα, 5g δίκτυα στην Ελλάδα, 5g δίκτυα υγεία

Το μόνο λίγο καλά νέα με αυτήν τη μελέτη είναι ότι δείχνει ότι η αποστολή μηνυμάτων κειμένου ή η περιήγηση στο διαδίκτυο στο smartphone σας δεν έχει μεγάλη επίδραση στη μνήμη σας, γεγονός που οδήγησε τους επιστήμονες από αυτήν τη μελέτη σε ένα απλό συμπέρασμα: όταν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο, αποφύγετε να το τοποθετήσετε ακριβώς στο αυτί σας και ίσως να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε το μεγάφωνο σας κατά τη λήψη κλήσης.

Ο Martin Roosli, επικεφαλής περιβαλλοντικών εκθέσεων και υγείας στην Swiss TPH σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες μελέτες για να εξαχθούν πραγματικά συμπεράσματα. Δήλωσε:

Για παράδειγμα, τα αποτελέσματα της μελέτης θα μπορούσαν να έχουν επηρεαστεί από την εφηβεία, η οποία επηρεάζει τόσο τη χρήση κινητού τηλεφώνου όσο και τη γνωστική και συμπεριφορική κατάσταση του συμμετέχοντα.

5g δίκτυα, 5G δίκτυα, δίκτυα 5g στην Ελλάδα, 5g δίκτυα στην Ελλάδα, 5g δίκτυα υγεία
Ο Roosli συνέχισε λέγοντας ότι η χρήση ακουστικών θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση της έκθεσης στο EMF και ως εκ τούτου τα αποτελέσματά της στη μνήμη:

Δεν είναι ακόμη σαφές πώς το RF-EMF θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει τις εγκεφαλικές διεργασίες ή πόσο συναφή είναι τα ευρήματά μας μακροπρόθεσμα. Οι πιθανοί κίνδυνοι για τον εγκέφαλο μπορούν να ελαχιστοποιηθούν χρησιμοποιώντας τα ακουστικά ή το μεγάφωνο κατά την κλήση, ιδίως όταν η ποιότητα του δικτύου είναι χαμηλή και το κινητό τηλέφωνο λειτουργεί με τη μέγιστη ισχύ.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία