Η ανάρτηση Τσελέντη για τον τέως βασιλιά: «Θυμάμαι τη στιγμή που ξέσπασε σε λυγμούς»

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκης Τσελέντης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε τον ντόρο γύρω από τον τρόπο ταφής του τέως βασιλιά, δημοσιεύοντας μάλιστα μια φωτογραφία από την κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην οποία είχε παρευρεθεί τότε ο Κωνσταντίνος.

«Ήμουν παρών και θυμάμαι τη σκηνή» σχολίασε ο γνωστός σεισμολόγος και πρόσθεσε: «ανέβηκε σέρνοντας το πόδι από το εγκεφαλικό καταχειροκροτούμενος πλησίασε τη σωρό και ξέσπασε σε λυγμούς».

Όπως σημειώνει ο κ. Τσελέντης «αυτό δεν διαγράφει τα πολλά λάθη του» όμως η στιγμή «του θανάτου ενός προσώπου είναι ιερή» και «πρέπει να την σεβαστούμε». «Ο Κωνσταντίνος υπήρξε και αρχηγός αυτού του κράτους» έγραψε μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

«ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

«Στην κηδεία του Κωνσταντίνου Β! θα ακουστεί το τροπάριο: “Βασιλεύς ή στρατιώτης, πλούσιος ή πένης, δίκαιος ή αμαρτωλός”, έχουμε όλοι την ίδια τελική μοίρα.»

Σε αυτό τον τοίχο τα παρουσιάζουμε όλα και ας μην είναι αρεστά σε μερικούς (δήθεν προοδευτικούς). Η φωτογραφία αυτή είναι από την κηδεία του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ήμουν παρών και θυμάμαι τη σκηνή.

Ήρθε ο συγχωρεμένος καί κατέβηκε από το καροτσάκι.

Ανέβηκε σέρνοντας το πόδι από το εγκεφαλικό καταχειροκροτούμενος πλησίασε τη σωρό και ξέσπασε σε λιγμούς. Για κροκοδείλια δάκρυα όμως δεν μου φαίνονται.

Φυσικά αυτό ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ λάθη του και σας δηλώνω ότι ποτέ (εγώ της γενιάς του Πολυτεχνείου) δεν υπήρξα βασιλόφρων πάντως πορείες οπαδών του με μολότοφ και βανδαλισμούς δεν θα έχουμε, μη φοβάστε.

Η στιγμή του θανάτου ενός προσώπου είναι ιερή. Πρέπει να την σεβαστούμε.

Ο Κωνσταντίνος υπήρξε και αρχηγός αυτού του κράτους. Γι αυτό, κυρίως, ασχολούμεθα μαζί του.

Η στάση μου απέναντι στο θεσμό υπήρξε ΠΑΝΤΑ κριτική. Αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή.

==>Δεν νομίζω πως την εξέλιξη των πραγμάτων την κρίσιμη δεκαετία την καθόρισε ο Κωνσταντίνος. Η κορύφωση της τραγωδίας προϋπέθετε την δικτατορία. Άλλοι κινούσαν τα νήματα.

(**) όχι πολιτικούς διαλόγους και υβριστικά σχόλια δεν υπάρχει λόγος.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου