Γρ. Λέων: Δεν είχε δοθεί κεταμίνη στη Μαλένα & στην Ίριδα – Σειρά στοιχείων οδηγούν στον ασφυκτικό θάνατο

Σε ένα ρεσιτάλ ηθοποιίας, παρά τα συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία εναντίον της για το θάνατο της Τζωρτζίνας, επιδίδεται τις τελευταίες ώρες η Ρούλα Πισπιρίγκου, σε μία προσπάθεια να πείσει ότι δεν ευθύνεται αυτή για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, ενώ την ίδια στιγμή απειλεί με αποκαλύψεις για το Μάνο Δασκαλάκη.
Η μητέρα των τριών νεκρών κοριτσιών θα περάσει σήμερα το κατώφλι της ανακρίτριας και θα τοποθετηθεί για τα όσα συνέβησαν με την μικρή Τζωρτζίνα, και όχι μόνο.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία δείχνει να μην έχει συναίσθηση όλων όσων της καταλογίζουν, θα ισχυριστεί ότι δε χορήγησε η ίδια την κεταμίνη και θα ρίξει το φταίξιμο στους γιατρούς, παρά το γεγονός ότι έχει ειπωθεί από όλους ότι δε χορηγήθηκε ποτέ από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου η συγκεκριμένη ουσία που ευθύνεται για το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτησή της σχετικά με το Μάνο Δασκαλάκη, καθώς πολλοί πιστεύουν ότι θα τον βάλει και επισήμως στο κάδρο των ευθυνών, καθώς σημειώνει με νόημα ότι «νομίζεται πως ήταν άγιος;».

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν σχετικά οι κ.κ. Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής, Γιάννης Μαρακάκης, δικηγόρος, και Άννα Κανδαράκη, κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

«Για τα άλλα δύο παιδιά φαίνεται πως πηγαίνουμε στο ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου. Οι ίδιοι επιστήμονες και με την ίδια μεθοδολογία που βρήκαν την κεταμίνη στο τρίτο παιδί, είχαν πραγματοποιήσει τοξικολογικές εξετάσεις και στη Μαλένα και στην Ίριδα. Τα αποτελέσματα για κεταμίνη στη Μαλένα ήταν αρνητικά, το ίδιο και στην Ίριδα. Στον ασφυκτικό θάνατο δεν πάμε διά αποκλεισμού. Και στο πρώτο παιδί αλλά και στο δεύτερο υπάρχει σειρά στοιχείων. Στο ένα παιδί έχουμε τραύματα στη μύτη, και στο δεύτερο έχουμε τραύμα εντός της στοματικής κοιλότητας», τόνισε ο κ. Λέων.

«Σε ό,τι αφορά στο ποιος προκάλεσε τον ασφυκτικό θάνατο, θα οδηγηθούν οι αρχές, και με τη μέθοδο του αποκλεισμού», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μαρακάκης.

«Σε δείγμα από τα μαλλιά της Τζωρτζίνας θα φανεί για πόσα χρόνια της έδινε κεταμίνη»
«Υπάρχουν πολλές κρίσεις στη Τζωρτζίνα, υπέφερε για μεγάλο διάστημα. Δε γνωρίζουμε αν οι κρίσεις αυτές προήλθαν από την κεταμίνη. Αν και εφόσον ανοιχτεί ο τάφος της Τζωρτζίνας μπορούμε να πάρουμε δείγμα από τα μαλλιά της και να κάνουμε ανάλυση, και να δούμε τι έχει συμβεί κάθε μήνα και τι έχει χορηγηθεί. Οι γιατροί υπερέβαλαν εαυτό για να σώσουν αυτό το παιδί», είπε ακόμα ο κ. Λέων.

«Δεν υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που να δείχνει τη μάνα να χορηγεί την κεταμίνη. Αλλά οι αρχές έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο μόνος άνθρωπος που θα μπορούσε να το κάνει αυτό ήταν η μητέρα του παιδιού, καθώς μόνο εκείνη ήταν μαζί της. Είναι αμυνόμενη και θα αρνηθεί τα πάντα. Έχουμε να κάνουμε με μια ανισόρροπη συμπεριφορά, μου κάνει εντύπωση που δεν είχαν ενεργοποιηθεί τα αντανακλαστικά της εισαγγελίας ανηλίκων», τόνισε ο κ. Μαρακάκης.

«Ήταν τρία παιδιά που βασανίστηκαν. Άρα κάτι λάθος έχουμε κάνει όλοι. Το ζητούμενο είναι μέσα από αυτή την τραγωδία να κρατήσουμε στοιχεία για να προλάβουμε κάποιες καταστάσεις μετά. Φαίνεται πως υπάρχουν πολλά κενά σε πολλά βήματα. Κανείς δεν μπορεί να κάνει διάγνωση για την ψυχική υγεία της μητέρας εξ αποστάσεως», είπε από την πλευρά της η κ. Κανδαράκη.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου