GNTM: Μεγάλη η “λυπητερή” από το ΕΣΡ-Το πρόστιμο για «προσβλητική εκφορά λόγου»

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η απόφαση του ΕΣΡ η χρηματική ποινή αφορά τη δεύτερη σεζόν του GNTM η οποία προβλήθηκε στα τέλη του 2019 ενώ κάνει λόγο για «εξόχως προσβλητική εκφορά λόγου» από κριτές και διαγωνιζόμενες. Με το «βαρύ» πρόστιμο των 30.000 ευρώ τιμώρησε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τον σταθμό Star για το Greece’s Next Top Model.

Μάλιστα, στην απόφαση αναφέρονται και συγκεκριμένοι διάλογοι οι οποίοι φέρονται να ακούστηκαν στον «αέρα» του Star.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

Επεισόδιο της 9.9.2019:

Εδώ πέρα δεν είσαι στο φωτογραφείο της γειτονιάς σου που πας να βγάλεις μία αναμνηστική φωτογραφία. Την καταλαβαίνεις τη διαφορά;
Γιατί περπατάς τόσο αργά; Προσπαθείς να μας υπνωτίσεις Γιατί προσωπικά δε χρειάζομαι βοήθεια. Περπάτα ξανά γρήγορα! Γρήγορα είπα! Βιάζεσαι! Γρήγορα! Καίγεται το σπίτι σου, καίγεται! Γρήγορα!
Λες κι εδώ είναι το make a wish … Εγώ σου δίνω και μία τρίτη επιλογή, αν θέλεις να το γλιτώσεις όλο αυτό το πράγμα, μπορείς να γυρίσεις πίσω και να πας στην έξοδο.
Θα κόψουμε τα νύχια, τα μαλλιά θα τα αλλάξουμε και θα πάρουμε την Ελένη από τη γειτονιά και θα την κάνουμε μοντέλο
Επεισόδιο της 16.9.2019:

Γιατί κοιτάς κάτω;
Μάλλον κάτι έχασε.
Φοβάται μην πέσει. Φοράει το έπιπλο (εννοεί τα ψηλά τακούνια).
Διαγωνιζόμενη: Δεν έχω περπατήσει ξανά. Δεν ξέρω να περπατάω.
Παίρνεις μόνο ταξί δηλαδή;
Εγώ νόμιζα μπουσουλώντας
Διαγωνιζόμενη: Ήρθα για την εμπειρία.
Έχουμε σερβίρει λίγο εμπειρία και στον μπουφέ. Μπορείς να πας να δοκιμάσεις λίγο εμπειρία και να ξανάρθεις.
(κριτής απευθυνόμενος σε διαγωνιζόμενη που φαίνεται κάπως «επιθετική»): Δηλαδή τι θα κάνεις; Θα πηγαίνεις στα casting και θα τους δέρνεις;
Θέλω να σου δώσω μία ευκαιρία να έρθεις στο bootcamp για να δούμε αν μπορούμε λίγο να σε λερώσουμε. Θέλω να δω αν μπορείς να λερωθείς.
Δήλωση διαγωνιζόμενης εκτός πλατό: Θα της δείξω ότι όχι απλά μπορώ να λερωθώ, μπορώ να λασπωθώ από την κορφή μέχρι τα νύχια και να της αποδείξω ότι μπορώ να κάνω τα πάντα.
Επεισόδιο της 20.9.2019:

Έχεις μπερδέψει τη σχολή μόδας που πηγαίνεις με το μόντελινγκ».
«Βαριέμαι απίστευτα. Γεια σου!» (απορρίπτει τη διαγωνιζόμενη)
«Είδες φως και μπήκες»
«Συνέχεια κάνεις duckface. Ξεκόλλα.»
«Θα σου έλεγα ναι, αλλά τώρα θα σου πω όχι για να μείνεις σπίτι με τη μαμά σου».
Επίσης στην απόφαση αναφέρονται ενδεικτικά ορισμένα λόγια και σχόλια των διαγωνιζομένων για το παιχνίδι και τις αντιπάλους τους. Αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο κείμενο της απόφασης, η Ολομέλεια, αφού άκουσε την Ειδική Επιστήμονα αποφάσισε κατά πλειοψηφία να διακόψει τη διάσκεψη και να αναβάλει τη λήψη απόφασης προκειμένου να προσκομισθεί η πρωτότυπη σύμβαση των όρων συμμετοχής στο τηλεοπτικό πρόγραμμα που είχαν υπογράψει τα συμβεβλημένα με την παραγωγή της σειράς GNTM πρόσωπα.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΛΛΗ ΜΑΤΙΑΜΠΑ

Έχω αποφοιτήσει απο ΙΙΕΚ δημοσιογραφίας. Λατρεύω να γράφω για gossip, showbiz και ότι έχει σχέση με αυτή. Βγάζω τα άπλυτα στην φόρα χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Εκνευρίζομαι με τα ψέματα. Λατρεύω το καλοκαίρι και την θάλασσα και δεν αλλάζω την Ελλάδα μας με τίποτα