Γιώργος Τράγκας: Η χειρόγραφη διαθήκη του στο «φως» – Τα νέα ακίνητα σε Ουάσινγκτον και Μπέβερλι Χιλς

Ο Γιώργος Τράγκας, τέσσερα χρόνια πριν φύγει από τη ζωή, συνέταξε τη χειρόγραφη διαθήκη του που απαριθμεί 15 σελίδες και είναι γραμμένη σε πολυτονικό σύστημα, στο Μονακό.

Γιώργος Τράγκας: Η χειρόγραφη διαθήκη του στο «φως» – Τα νέα ακίνητα σε Ουάσινγκτον και Μπέβερλι Χιλς

Η «κρυφή» διαθήκη του δημοσιογράφου, που έγινε γνωστή μέσα από το ρεπορτάζ του Διονύση Θανάσουλα στο «Πρώτο Θέμα» δείχνει τα ποσοστά που παίρνει κάθε μέλος της οικογένειάς του:

Ο Γιώργος Τράγκας κληροδοτεί το 42% από την περιουσία του στον γιο του Γιάννη Τράγκα, το 35% στην τελευταία του σύζυγο Μαρία Καρρά, και στον γιο του Φρέντι το 23%.

Ακόμη, έρχονται να προστεθούν νέα ακίνητα σε Ευρώπη και Αμερική – Ουάσινγκτον και Μπέβερλι Χιλς-, τραπεζικοί λογαριασμοί και θυρίδες στο Μονακό, αλλά και καταθέσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ. Τα ακίνητα πλέον αριθμούν τα 17.

«Εγώ ο Γεώργιος Τράγκας του Ιωάννη και της Ευθυμίας…» είναι οι πρώτες λέξεις της διαθήκης.

Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα αποκτήματα, ειδικά αυτά της Γαλλίας, το εντυπωσιακό διαμέρισμα της οδού Victor Hugo, μια ανάσα από την Αψίδα του Θριάμβου, κατέληξε εξ ολοκλήρου στον Γιάννη Τράγκα.

Αντίθετα, η εκπληκτική βίλα της Νίκαιας στην Κυανή Ακτή, με την απίστευτη θέα, την εσωτερική πισίνα και τους φοβερούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους κατέληξε εξ ολοκλήρου στη Μαρία Καρρά, που κατείχε ήδη το 70% και ο αποθανών της άφησε και το υπόλοιπο 30%.

Η κυρία Καρρά μαζί με τον Γιάννη Τράγκα θα είναι πλέον συνιδιοκτήτες με ποσοστό 50% στο εντυπωσιακό διαμέρισμα του ουρανοξύστη Olympic Tower που έχτισε ο Αριστοτέλης Ωνάσης στο Νο 641 της 5ης Λεωφόρου στην καρδιά του Μανχάταν.

Εκεί όπου διατηρούσε διαμέρισμα και η οικογένεια Gucci, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο διαμέρισμα είναι το μόνο από τα ακίνητα της Αμερικής που περιλαμβάνεται ονομαστικά στο χειρόγραφο που απηχεί τις τελευταίες επιθυμίες του δημοσιογράφου.

Βρίσκεται στον 28ο όροφο και φτάνει να ψάξει κανείς λίγο στην αγορά του real estate της Νέας Υόρκης για να διαπιστώσει ότι ένα διαμέρισμα 120 τετραγωνικών μέτρων στον συγκεκριμένο ουρανοξύστη κοστίζει 2.400.000 ευρώ, ενώ αυτό των 166 τ.μ. φτάνει τα 4.040.000 ευρώ!

Αντίθετα, δεν υπάρχει καμία αναφορά στη διαθήκη για τα σπίτια στο Μαϊάμι και το Λας Βέγκας, ενώ μόλις πρόσφατα έγινε γνωστή η πληροφορία ότι αυτός ο άτυπος βασιλιάς του real estate έχει αγοράσει άλλα δύο σπίτια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το πρώτο βρίσκεται στην Ουάσινγκτον και το δεύτερο στη συνοικία των διάσημων σταρ του Χόλιγουντ, το Μπέβερλι Χιλς, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τιμές και τετραγωνικά μέτρα.
Κι εδώ, πάντως, μπορεί να προκύψει θέμα, αφού οι τρεις κληρονόμοι θα πρέπει να βρουν τη χρυσή τομή για το πώς θα μοιραστούν δίκαια, ώστε να είναι όλοι ικανοποιημένοι και να μην ανακύψει νέος εμφύλιος.

Σε ό,τι αφορά τον γιο του Φρέντυ, του αφήνει το 30% των τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούσε στις ΗΠΑ, οι οποίοι είναι άγνωστο προς το παρόν τι ποσά περιέχουν.

Ενώ το υπόλοιπο 70% μοιράζεται ακριβώς στη μέση -δηλαδή 35% έκαστος- στον Γιάννη Τράγκα και τη Μαρία Καρρά.

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία