Γιάννης Σμαραγδής: Συντετριμμένος στην κηδεία της συζύγου του, Ελένης

Στην τελευταία της κατοικία συνόδεψαν την Ελένη Σμαραγδή οι δικοί της άνθρωποι, οι οποίοι την αποχαιρέτισαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Χαλάνδρι.

Η κηδεία της Ελένης Σμαραγδή έγινε το απόγευμα της Δευτέρας.

Η σύζυγος του καταξιωμένου σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 73 ετών βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά της, μαζί με όσους είχαν την τιμή και τη χαρά να βρεθούν στο πλευρό της, να τη γνωρίσουν.

Τραγική φιγούρα ήταν ο Σμαραγδής για τον οποίο η εκλιπούσα αποτελούσε στήριγμα και έμπνευση.

Υπήρξαν ζευγάρι από τα νεανικά τους χρόνια και εκείνη ήταν στο πλευρό του σε όλη την καλλιτεχνική του πορεία.

Ήταν μόλις δεκαέξι ετών όταν τον είδε για πρώτη φορά και από τότε δεν χώρισαν ποτέ.

Ο ίδιος πάντα την θεωρούσε «Άγγελό» του. «Ήταν Άγγελος με φτερά, που μου τα δάνειζε κάθε φορά που έκανα μια ταινία. Σαν Άγγελος έφυγε», ανέφερε την περασμένη Παρασκευή μετά τον θάνατό της.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου έδωσαν το «παρών πολλοί συγγενείς και φίλοι του σκηνοθέτη προκειμένου να τον στηρίξουν σε αυτές τις τόσο δύσκολες στιγμές. Ο ίδιος ήταν συντετριμμένος και απαρηγόρητος για τη μεγάλη απώλεια.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν ο Μίνως Μάτσας με τη σύζυγό του, Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Χάρης Ρώμας, η Λουκία Καρέρ και ο Πάνος Σκουρολιάκος.

Η Ελένη Σμαραγδή γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σπούδασε γαλλική φιλολογία και σινεμά στο Παρίσι στα πανεπιστήμια Sorbonne Nouvelle και Paris VIII, αντίστοιχα.

Υπήρξε δραστήρια υπέρμαχος των τεχνών από τα χρόνια της στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος. Από το 1980 έως το 1995 εργάσθηκε ως ιδρυτικό μέλος και αργότερα ως υπεύθυνη του Μορφωτικού Ινστιτούτου της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Σ’ αυτό το διάστημα διοργάνωσε και επιμελήθηκε πολλές εκδηλώσεις, ομιλίες και εκθέσεις καθώς και πολλές εκδόσεις μία εκ των οποίων βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών.

Επιτυχημένη και πολυβραβευμένη παραγωγός, από το 1988 εργάστηκε στο πλευρό του Γιάννη Σμαραγδή ως παραγωγός στην Alexandros Film Co. Ltd.

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία