Γιάννης Μπέζος: «Οι ηθοποιοί πρέπει να δημιουργούν παραδείγματα κι όχι ανοησίες»

Ο Γιάννης Μπέζος μίλησε στην Κυψέλη της ΕΡΤ για την θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστεί καθώς και για την ανάγκη του να μην παίρνει τοις μετρητοίς όσα ακούγονται.

Γιάννης Μπέζος: «Οι ηθοποιοί πρέπει να δημιουργούν παραδείγματα κι όχι ανοησίες».

«Προσπαθώ μεγαλώνοντας να μην παίρνω τοις μετρητοίς ό,τι ακούγεται, αν και δεν το είχα ποτέ ιδιαίτερα. Επίσης, μεγαλώνοντας καταλαβαίνεις ότι δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούμε όλοι μας. Η διαφωνία αιμοδοτεί τη ζωή. Όταν λέω διαφωνία δεν εννοώ ανοησία. Εννοώ η διαφωνία με επιχειρήματα. Μεγαλώνοντας κάνω επιλογές και διακρίσεις με την έννοια ότι διακρίνω με ποιον έχω κάτι να πω.

Δεν είναι υποχρεωτικό να συνομιλούμε με όλους τους ανθρώπους. Δεν είναι υποχρεωτικό να είμαστε αγαπητοί με όλους. Είναι υποχρεωτικό να είμαστε τίμιοι. Είναι πιο έντιμο να λες αυτή είναι η θέση μου παρά να κάνεις ότι δήθεν είσαι χαρούμενος με όλους». Δήλωσε ο Γιάννης Μπέζος.

Πιστεύει πως δεν είναι απαραίτητο να παίρνουμε θέση για όλα

«Δεν είναι υποχρεωτικό να παίρνουμε θέση για όλα. Τώρα είναι της μόδας να παίρνουν θέση όλοι για όλα. Όταν πάρεις θέση, να την πάρεις μετά από σκέψη και δεν θα σκεφτείς αν ενοχλήσεις κάποιους, θα σκεφτείς αν αυτό που λες το πιστεύεις πραγματικά και έχει από πίσω βάση και δεν λες αρλούμπες. Οι ηθοποιοί πρέπει να δημιουργούν παραδείγματα κι όχι ανοησίες».

Στο παρελθόν ήταν συγκεντρωτικός

«Έχω πέσει στην παγίδα και υπήρξα συγκεντρωτικός. Δεν είχα κακά αποτελέσματα, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Και ακόμα μερικές φορές παραμένω και δεν πρέπει διότι υπάρχουν άνθρωποι ικανοί. Αυτό το κάνεις γιατί θες να είναι πολύ καλό το αποτέλεσμα. Με τα χρόνια καταλαβαίνω ότι και άνθρωποι ικανοί υπάρχουν για να συνεννοηθείς. Δεν είναι ανάγκη να τα κάνεις όλα εσύ. Εκ των πραγμάτων την ευθύνη την έχω εγώ. Από εμένα τη ζητάνε οι άνθρωποι. Καλό είναι να μην είμαστε συγκεντρωτικοί».

«Μερικές αλήθειες πρέπει να τις λέμε στον εαυτό μας και μετά να έχουμε την απαίτηση από τους άλλους» τόνισε.

Δεν έχει σκεφτεί να αποσυρθεί από το θέατρο

«Η φλόγα μέσα μου είναι έντονη. Δεν έχω σκεφτεί να αποσυρθώ. Πρέπει τα πράγματα να εφάπτονται της ηλικίας αλλιώς είναι αστεία κι ανόητα».

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία