Γι ‘αυτό πρέπει να φοράτε πάντα SPF … Ακόμα και το χειμώνα!

Μπορεί να φαίνεται αντιδιαισθητικό να φοράτε το SPF σας το χειμώνα, αλλά αυτό το βήμα περιποίησης της επιδερμίδας θα μπορούσε να κάνει ή να σπάσει για το μέλλον του δέρματός σας. Πολλές κρέμες και οροί έχουν αντιγηραντικά αποτελέσματα, αλλά ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των επίμονων ρυτίδων…. και της χρωματισμού είναι στην πραγματικότητα μέσω προληπτικών μέτρων και δεν υπάρχει καλύτερο προληπτικό μέτρο από το SPF.

Στην πραγματικότητα, η ενσωμάτωση του SPF στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας όλο το χρόνο, όχι μόνο θα επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης, αλλά και θα σώσει το δέρμα σας μακροπρόθεσμα.

Εδώ γιατί.

Μπορείτε ακόμη να κάνετε ηλιακά εγκαύματα το χειμώνα
Ναι, παρόλο που μπορεί να είναι γκρίζο, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε ακόμα να κάνετε ηλιοφάνεια. Τα ηλιακά εγκαύματα προκαλούνται από τις ακτίνες UVB και εκπληκτικά, οι ακτίνες του ήλιου μπορούν ακόμη να διεισδύσουν στα σύννεφα. Στην πραγματικότητα, ο ήλιος είναι στην πραγματικότητα πιο κοντά στη Γη κατά τους χειμερινούς μήνες. Χρησιμοποιώντας ένα SPF ευρέος φάσματος τουλάχιστον 30+, όχι μόνο θα μειώσετε τις πιθανότητές σας για ηλιακό έγκαυμα, αλλά θα μπορούσατε επίσης να σώσετε τον εαυτό σας από τον καρκίνο του δέρματος πιο κάτω.

Αν σας αρέσουν τα χειμερινά σπορ, όπως σκι ή σνόουμπορντ, είναι εξαιρετικά σημαντικό να φοράτε SPF 30 ή περισσότερο, καθώς το χιόνι και ο πάγος αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου σαν τον ωκεανό.

Εάν τυχαίνει να κάψετε το ηλιακό έγκαυμα, η παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα σας θα υποστεί βλάβη, η οποία βασικά σας βάζει σε ένα γρήγορο τρένο για να τσαλακώνετε την πόλη.

Η μακροχρόνια χρήση SPF αποτρέπει τη γήρανση
Αν θέλετε να φαίνεστε τόσο καλή όσο η Jennifer Anniston ή η JLo στο 50, τότε το SPF είναι απόλυτο must. Το αντηλιακό προστατεύει το δέρμα σας από τις ακτίνες UVA που είναι γνωστό ότι προκαλούν γήρανση του δέρματος με την πάροδο του χρόνου λόγω βλάβης των ελεύθερων ριζών που στοχεύει το DNA σας.

Στην πραγματικότητα, μια μελέτη δημοσιεύθηκε κάποτε από τα Annals of Internal Medicine που παρακολούθησαν 903 ενήλικες κάτω των 55 ετών για 4,5 χρόνια. Η ομάδα που χρησιμοποίησε SPF κάθε μέρα κατέληξε να μην εμφανίζει περαιτέρω σημάδια γήρανσης και συνολικά έδειξε 24% λιγότερη γήρανση από εκείνους που δεν φορούσαν αντηλιακό.

Οι ακτίνες UVA δεν απορροφώνται επίσης από τη στιβάδα του όζοντος και το 95% των ακτίνων UVA φτάνει στο έδαφος. Αυτό είναι επίσης το είδος του φωτός που χρησιμοποιείται και στις ξαπλώστρες. Έτσι, αν θέλετε να μαυρίσετε , είναι καλύτερο να κολλήσετε σε ένα σπρέι.

Οι ακτίνες UV μπορούν να διαπεράσουν το γυαλί
Ακόμα κι αν είστε στο σπίτι σας όλο το χειμώνα, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να φοράτε SPF επειδή το υπεριώδες φως μπορεί ακόμα να διεισδύσει στα παράθυρά σας. Οι ακτίνες UVB σταματούν σε μεγάλο βαθμό από το γυαλί, αλλά η γήρανση, αλλά εξακολουθείτε να είστε δωρεάν παιχνίδι για την καταστροφή των ακτίνων UVA. Ένα ευρέος φάσματος SPF είναι επιτακτική ανάγκη να αποφευχθεί η πρόωρη γήρανση αυτών των ακτίνων από το δέρμα σας .

Τουλάχιστον ξεχνάμε αυτήν την εικόνα μιας γυναίκας οδηγού φορτηγού και τη μία πλευρά του προσώπου της που γερνάει γρηγορότερα από την άλλη λόγω της έκθεσης στον ήλιο.

Συμβουλές για τη χρήση SPF
Το να έχετε SPF στη βάση σας δεν είναι αρκετό για να προστατεύσετε το δέρμα σας. Ακόμα κι αν το ίδρυμά σας διαθέτει SPF 30 ή 50 δεν υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσετε αρκετό μακιγιάζ για να λάβετε πραγματικά την απαραίτητη προστασία.

Τούτου λεχθέντος, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα SPF ευρέος φάσματος (UVA και UVB) που είναι τουλάχιστον SPF 30+ ή ιδανικά 50+. Βεβαιωθείτε ότι είναι ένα SPF σχεδιασμένο για το πρόσωπο για να αποτρέψει τυχόν ερεθισμό ή φραγμένους πόρους.

Στη συνέχεια, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε κάτω από το μακιγιάζ σας δύο δάχτυλα αξίας SPF .

Δυστυχώς κανένα SPF δεν διαρκεί όλη την ημέρα ή ακόμη και μισή μέρα, οπότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε ξανά το αντηλιακό σας κάθε δύο-τρεις ώρες . Εάν φοράτε μακιγιάζ αλλά θέλετε να ασχοληθείτε σοβαρά με την πρακτική σας στο SPF, τότε μπορείτε πάντα να αγοράσετε ένα SPF σε σκόνη για να το εφαρμόσετε ξανά.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΛΛΗ ΜΑΤΙΑΜΠΑ

Έχω αποφοιτήσει απο ΙΙΕΚ δημοσιογραφίας. Λατρεύω να γράφω για gossip, showbiz και ότι έχει σχέση με αυτή. Βγάζω τα άπλυτα στην φόρα χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Εκνευρίζομαι με τα ψέματα. Λατρεύω το καλοκαίρι και την θάλασσα και δεν αλλάζω την Ελλάδα μας με τίποτα