Γεωργαντάς: “Πρέπει να στηριχθούν και να παράγουν οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι”

Τη βούληση της κυβέρνησης για στήριξη του πρωτογενούς τομέα από εθνικούς αλλά και Ευρωπαϊκούς πόρους μετέφερε από τα Χανιά ο Γιώργος Γεωργαντάς

Τη βούληση της κυβέρνησης για στήριξη του πρωτογενούς τομέα από εθνικούς αλλά και Ευρωπαϊκούς πόρους μετέφερε από τα Χανιά σε εκπροσώπους αγροτικών φορέων της περιοχής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη αναφέρθηκαν ανά κλάδο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με κυριότερο από αυτά την αύξηση του κόστους παραγωγής. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παραδέχθηκε ότι το κόστος παραγωγής είναι πολύ υψηλό και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για μείωση του προβλήματος.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «έχει αποφασίσει η κυβέρνηση και έχει διαθέσει από εθνικούς πόρους ένα ποσό πάνω από 200 εκατ. ευρώ συνολικά στον πρωτογενή τομέα, είναι η μόνη επαγγελματική ομάδα στην οποία υπάρχει μια διακριτή ενίσχυση και αυτό γιατί πρέπει να στηριχθούν και να παράγουν οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι».

Όπως ανέφερε, στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν τα 50 εκατ. περίπου, που αφορούν την ενίσχυση στην αγορά ζωοτροφών και ταυτόχρονα κάποιες από τις ενισχύσεις που λαμβάνουν οι κτηνοτρόφοι θα δοθούν νωρίτερα.

Από τα Χανιά ο κ Γεωργαντάς ανακοίνωσε επίσης ότι μπαίνει σε εφαρμογή το μεταφορικό ισοδύναμο που ειδικά για την Κρήτη αφορά 8 εκατ. ευρώ, που θα δοθεί στους παραγωγούς ώστε να αντισταθμιστεί το αυξημένο κόστος της μεταφοράς προς το νησί.

Παράλληλα τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των συνεδριάσεων του συμβουλίου υπουργών να διεκδικήσει η χώρα μας ενισχύσεις μέσα από τα Ευρωπαϊκά μέσα και εργαλεία, ώστε να ενισχυθούν περισσότερο οι Έλληνες παραγωγοί.

Όπως είπε, «ήδη, από τα αποθεματικό κρίσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν εγκριθεί 26 εκατ. ευρώ για τη χώρα μας, είναι ένα ποσό το οποίο βεβαίως δεν επαρκεί, έχουμε ζητήσει αυτό το ποσό να αυξηθεί με διαφόρους τρόπους».

Αναφερόμενος στα φαινόμενα αισχροκέρδειας τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τα αντιμετωπίσει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο και σημείωσε ότι αντιμετωπίζονται μέσα από ένα πλαίσιο από την πλατφόρμα για τη δήλωση των αποθεμάτων ειδικά των ζωοτροφών που θα επικαιροποιείται κάθε πέντε εργάσιμες ημέρες, ενώ είπε ότι τις επόμενες μέρες, σε συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, θα έρθει στη Βουλή ρύθμιση, η οποία θα επιτρέπει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των επιχειρήσεων που θα επιχειρήσουν να αισχροκερδήσουν επισημαίνοντας μάλιστα ότι τη συγκεκριμένη τροπολογία θα κληθούν να υπερψηφίσουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα