Γεμίζει αυτά τα μπαμπού με κρασί-Ο λόγος θα σας ξαφνιάσει!

Είναι τόσα πολλά τα περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο, που κανείς δεν μπορεί να τα μετρήσει ή να προβλέψει τους λόγους που κάποιος κάνει κάτι. Έτσι και τώρα, βλέπουμε ένα πολύ περίεργο και πρωτότυπο τρόπο να παράγονται αλκοολούχα ποτά στην Κίνα. Οι παραγωγοί έχουν ένα πολύ ασυνήθιστο τρόπο να……..

φτιάχνουν με τη χρήση μπαμπού, ποτά με ακοόλ.

Χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές γεμίζουν τμήματα των μπαμπού με κρασί και το αφήνουν να ωριμάσει για αρκετούς μήνες, μέχρι ενάμιση χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου το κρασί έρχεται σε επαφή με το φλαβόνιο, μια ουσία που απελευθερώνει φυσικά το μπαμπού. Αυτή η ουσία δίνει στο κρασί ευχάριστο άρωμα ενώ παράλληλα μειώνει την περιεκτικότητα της αλκοόλης, καθώς το φυτό απορροφά μέρος της.

Ωστόσο οι άνθρωποι δεν δείχνουν ενδιαφέρον μόνο για τη γεύση του ποτού αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο αυτό βγαίνει από το μπαμπού. Οι γνώστες της τεχνικής χτυπούν σε διάφορα τμήματα το μπαμπού για να ελέγξουν αν περιέχει κρασί και έπειτα ανοίγουν μια μικρή τρύπα και το αφήνουν να χυθεί σε κάποιο δοχείο.

Αυτή η τεχνική ωρίμανσης αναπτύχθηκε αρχικά στην επαρχία Φουτζιάν, αλλά έπειτα υιοθετήθηκε και από άλλους παραγωγούς σε πολλά μέρη της Κίνας. Η παραγωγή παραμένει αρκετά περιορισμένη σε μερικές δεκάδες χιλιάδες λίτρα ετησίως, αλλά καθώς η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται αυξάνεται και η παραγωγή.

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου