ΓΕΕΘΑ: Επίσκεψη του αρχηγού σε εποχούμενα περίπολα πυρασφάλειας της Περιφέρειας

ΓΕΕΘΑ: Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισκέφθηκε σήμερα [26/7] το προσωπικό και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά την διάρκεια των περιπολιών τους στον Άγιο Ιωάννη Υμηττού

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισκέφθηκε σήμερα [26/7] το προσωπικό και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά την διάρκεια των περιπολιών τους στον Άγιο Ιωάννη Υμηττού, στο Μαραθώνα, στο Διόνυσο Πεντέλης, στην Κρύα Πηγή Πάρνηθας και στο Kανδήλι Γερανείων.

Όπως ανακοινώθηκε, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε για την αποστολή τους, τους έδωσε κατευθύνσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των συμβάντων κατά την εκτέλεση των περιπολιών τους και τους ευχαρίστησε για την προσπάθεια που καταβάλλουν νυχθημερόν στην επιτήρηση και την πυρασφάλεια των ευαίσθητων δασικών περιοχών, στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των κατοικημένων περιοχών της Περιφέρειας Αττικής.

Στη συνέχεια, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα συνοδευόμενος από τον διοικητή της ΔΑΥ αντιπτέραρχο Πέτρο Χατζήρη. Συνομίλησε με τους χειριστές των ιπτάμενων μέσων, τους μηχανικούς και το λοιπό προσωπικό υποστήριξης, τους οποίους ευχαρίστησε για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, που πολλές φορές αγγίζουν τα όρια των φυσικών τους αντοχών. Τόνισε δε, ότι ο αγώνας που δίνει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, τυγχάνει ευρείας αναγνώρισης από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Μιλώντας για τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ υπογράμμισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις συνέδραμαν στην αντιμετώπιση των μεγάλων πυρκαγιών στη Δαδιά Έβρου και στα Βατερά Λέσβου, διαθέτοντας μεγάλο αριθμό ιπτάμενων μέσων, εξειδικευμένες ομάδες «Δευκαλίωνα» και διμοιρίες του Σχεδίου «Ξενοκράτης», μηχανήματα Μηχανικού, πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρα οχήματα, γερανοφόρα οχήματα, βυτιοφόρα πετρελαίου και αεροπορικού καυσίμου, λεωφορεία και μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού.”

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα