Φωτιά τώρα: Μήνυμα 112 για Σακτουρία – “Εκκενώστε τώρα την περιοχή”

Φωτιά τώρα: Η φωτιά στο Ρέθυμνο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με τη μάχη που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι τεράστια

Η φωτιά στο Ρέθυμνο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με τη μάχη που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι τεράστια. Η κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στα Σακτούρια συνεχίζει να μαίνεται.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμεναν στο σημείο υπό το φόβο της αναζωπύρωσης και επιχειρούν πλέον στην κατάσβεση της φωτιάς και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το απόγευμα της Δευτέρας [18/7] εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση του χωριού «Άγιος Παύλος» και «Ακουμιανή Γυαλιά» του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

🆘 Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Σακτούρια & #Κάτω_Σακτούρια #Ρέθυμνο εκκενώστε τώρα προς #Άγιο_Παύλο & #Ακουμιανή_Γυαλιά

‼️ Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Οδηγίες αυτοπροστασίας ℹ️ https://t.co/[email protected]

— 112 Greece (@112Greece) July 18, 2022

Κινητοποίηση υπάρχει και στον δήμο με υδροφόρες και γεωργικά μηχανήματα, ενώ κάτοικοι και εθελοντές προσπαθούν να συνδράμουν. Στην περιοχή, πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι που εξαπλώνουν τη φωτιά και κάνουν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα