Φωτιά στην Πεντέλη: Μαίνεται ανεξέλεγκτη – 600 απομακρύνσεις κατοίκων τη νύχτα

Έκτακτη ενημέρωση στις 6.30 το πρωί από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής – Στο Συντονιστικό ο πρωθυπουργός

Με τη συνδρομή εναέριων μέσων που σηκώθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας, δίνεται η μάχη στα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Πεντέλη, μετά από μία νύχτα κόλαση, όπου η φωτιά ξεπηδούσε από παντού και άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση, καθώς οι άνεμοι ξεπερνούσαν τα 80χλμ την ώρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής κ.Αρτοποιό, σε έκτακτη ενημέρωσή λίγο μετά τις 6.30 το πρωί.

Συνολικά 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια της πυροσβεστικής, ενώ εστάλησαν  πέντε μηνύματα από το 112. Ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι επιχειρούν 540 πυροσβέστες με 120 οχήματα, ενώ συνδράμουν από αέρος τέσσερα ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Δεν υπάρχει διαρροή φυσικού αερίου, διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές μετά από τις σχετικές πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Έχει κινητοποιηθεί η ΕΔΑ Αττικης και υπάρχουν συστήματα απενεργοποίησης της παροχής όταν προκύπτει κίνδυνος πυρκαγιάς. Οι αναφερόμενες εκρήξεις αφορούν σε γραμμές υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ, διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται από τις 05:30 στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για ενημέρωση ως προς τα πολλαπλά μέτωπα της φωτιάς που μαίνεται και την κατάστρωση του σχεδίου αντιμετώπισής της.

Νέο μήνυμα από το 112 για αποφυγή μετακίνησης στη Λ. Μαραθώνος

Νέο μήνυμα εστάλη λίγο μετά τις 6:10 το πρωί της Τετάρτης από το 112 για αποφυγή μετακίνησης στη λεωφόρο Μαραθώνος.

Το μήνυμα καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τη μετακίνηση στη λεωφόρο Μαραθώνος από το ύψος του κόμβου της Αττικής Οδού μέχρι το Πικέρμι.

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα