Φωτιά στην Πεντέλη: η απόκοσμη εικόνα της Ακρόπολης με φόντο την καταστροφική φωτιά

Η φωτιά στην Πεντέλη μαίνεται και όσο πέφτει η νύχτα τα μέτωπα πολλαπλασιάζονται από τον άνεμο. Με τρία τουλάχιστον κύρια μέτωπα στα οποία επιχειρεί ακόμη η Πυροσβεστική

Το επόμενο δίωρο αναμένεται να κοπάσουν για λίγο οι άνεμοι για να μπορέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στην Πεντέλη. Οπότε παρά το προχωρημένο της ώρας δεν θα σταματήσει η προσπάθεια πυρόσβεσης. Στη μάχη με τις φλόγες έχουν προστεθεί και δυνάμεις του στρατού.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης. Η οποία κατακαίει τον πνεύμονα της Αττικής. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν τις προσπάθειες για να περιορίσουν τα μέτωπα. Που καταστρέφουν στο πέρασμά τους δάσος και περιουσίες στο Ντράφι, τη Διώνη και Ανθούσα.

Οι φλόγες είναι ορατές από μεγάλο μέρος της Αττικής. Ενδεικτική είναι η απόκοσμη εικόνα με την Ακρόπολη και το κέντρο να είναι φωτισμένα το βράδυ. Και το βουνό της Πεντέλης να γίνεται στάχτη στο φόντο.

Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία Θριάσιο & Γεώργιος Γεννηματάς

Την ίδια στιγμή, σημειώνεται ότι στα σημεία της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη βρίσκονται σε ετοιμότητα 5 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Από το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ, έχουν τεθεί σε ετοιμότητα επίσης τα νοσοκομεία Θριάσιο και Γεώργιος Γεννηματάς για τυχόν εγκαυματίες.

Ο συντονισμός των δυνάμεων του ΕΚΑΒ γίνεται από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ, όπου βρίσκεται ήδη ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου.

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία