Φωτιά στην Αρκαδία: Οριοθετήθηκε το πύρινο μέτωπο – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής η φωτιά οριοθετήθηκε, ενώ από την αστυνομία ανακοινώθηκε η άρση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που είχαν επιβληθεί

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Ρούτσι της Αρκαδίας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν επιχειρούν 87 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα και 2 Ε/Π. Επίσης στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες και δημοτικά μηχανήματα.

Σε συνεχεία προηγούμενου μηνύματος, η #πυρκαγιά 🔥🔥🔥στην περιοχή Ρούτσι #Αρκαδία είναι οριοθετημένη και επιχειρούν 87 #πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα και 2 Ε/Π.
📎 Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 20, 2022

Άρση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας, αίρεται η εφαρμογή των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αφορούσε τον ολικό αποκλεισμό κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις, στον Κόμβο Λεύκτρου Σπάρτης του Νέου Αυτοκινητόδρομου Κορίνθου- Τρίπολης- Καλαμάτας και Κλάδου Λεύκτρου- Σπάρτης

Έξι συμβουλές πνευμονολόγων

Να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις. Δεν αποτελεί η ημέρα ευκαιρία για άθληση σε εξωτερικό περιβάλλον σε καμία περίπτωση.
Αν χρειάζεται μετακίνηση, να γίνεται με αυτοκίνητο, στο οποίο τα παράθυρα πρέπει να είναι κλειστά και ο κλιματισμός να χρησιμοποιείται με την επιλογή της εσωτερικής ανακύκλωσης αέρα.
Τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι εγκυμονούσες και οι θηλάζουσες θα πρέπει να απομακρυνθούν από την περιοχή. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, να παραμένουν σε εσωτερικό χώρο, σε δροσερό περιβάλλον.
Να υπάρχει συνεχής ενυδάτωση. Αν χρειαστεί κάποιος να επιχειρήσει σε μέτωπο πυρκαγιάς, να φροντίζει να έχει πρόσβαση σε νερό. Να εφυγραίνει τα μάτια, τη μύτη και το στόμα του.
Χρήση μάσκας για την προστασία από το τοξικό μείγμα σωματιδίων και αερίων, το οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.
Τα πάσχοντα από αναπνευστικά προβλήματα άτομα, να είναι σε διαρκή επαφή με τον θεράποντα ιατρό τους, ειδικά αν έχουν συμπτώματα βήχα, δυσκολία στην αναπνοή, αυξημένα πτύελα, ζάλη.

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα