Φωτιά στη Νέα Πέραμο: Καλύτερη η κατάσταση της πυρκαγιάς

Φωτιά στη Νέα Πέραμο: Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής [5/8]  στη Νέα Πέραμο

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής [5/8]  στη Νέα Πέραμο, μιας και αυτήν την ώρα έχει περιοριστεί στη θέση Σκαλιστήρι στα σύνορα της Μάνδρας με τα Μέγαρα, στην περιοχή Άνω Βλυχάδα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης

Σύμφωνα με την τελευταία εξέλιξη από την πυροσβεστική υπηρεσία, η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, αλλά παραμένει σε εξέλιξη. Πάντως, δεν κινδυνεύουν κατοικίες, ωστόσο στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα 82 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 4 πεζοπόρα τμήματα, 3 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Επιπλέον, έχουν διατεθεί από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ 21 οχήματα και 43 αστυνομικοί, οι οποίοι συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων και προβαίνουν σε προληπτικές εκκενώσεις- απομακρύνσεις πολιτών και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Οδηγίες σε περίπτωση πυρκαγιάς

Φεύγεις όταν η φωτιά είναι ακόμα μακριά: Πήγαινε έναντι του Ανέμου. Με τον δυνατό αέρα, τη φωτιά τη βλέπεις να είναι στα 1000 μέτρα και σε λίγα λεπτά είναι στα πόδια σου. Μην κάτσεις να βλέπεις. Μη σκέφτεσαι το σπίτι σου ή το κτήμα σου. Ειδοποίησε τον κόσμο και φύγετε. Θα φύγεις προς την κατεύθυνση που έρχεται ο άνεμος – δηλαδή να έχεις τον άνεμο να σου κτυπά στο πρόσωπο. (Αν ο άνεμος φυσά προς τη φωτιά από όπου βρίσκεστε, τρέξτε κόντρα στον άνεμο. Αν ο άνεμος φυσάει πίσω από τη φωτιά προς εσάς, τρέξτε κάθετα της φωτιάς).
Πυρκαγιά στα πεύκα – να την πάρεις πολύ στα σοβαρά, να βγεις από την περιοχή αμέσως: Το πεύκο είναι το πιο δύσκολο, είναι ξηρό με ρετσίνι, φλεγόμενα κουκουνάρια που σκάνε και με το έδαφος γεμάτο πευκοβελόνα. Ο πιο φυσικός εύφλεκτος συνδυασμός! Αν συνδυάσεις και τις εκρήξεις από τα καύσιμα των καμένων αυτοκινήτων μιλάμε για τον πιο δύσκολο συνδυασμό. Πρέπει να βγεις από το δάσος. Κινήσου προς χαμηλότερο υψόμετρο! Αυτό επειδή οι ζεστές μάζες αέρος της πυρκαγιάς κινούνται προς τα πάνω.
Η Φωτιά ακολουθεί τον καπνό: Όταν βλέπεις τη φωτιά στο απέναντι βουνό και ο καπνός έρχεται κατά εσένα είναι βασική αρχή ότι η φωτιά θα ακολουθήσει την ίδια πορεία. Αν έρχεται ο καπνός πάνω σου, τρέξε φύγε. Αν δεν καταλαβαίνεις προς τα που πάει ο καπνός: Κοίτα ψηλά στον ουρανό όπου είναι πιο σωστή η κίνηση του.
Αν σου έχει κοντέψει ήδη ο καπνός: Βρέξε τον Εαυτό σου/Κάλυψε το στόμα σου. Βασική αρχή -Δεν Χάνεις την Ψυχραιμία σου. Βάζεις σε σένα και σε όποιον έχεις δικό σου μαζί βρεγμένη πετσέτα η μπλούζα στο πρόσωπο και φεύγεις όσο η φωτιά είναι ακόμα μακριά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα