Φόρο τιμής στον Βασιλιά: Μανιάτες φόρεσαν τις παραδοσιακές στολές και πήγαν στο λαϊκό προσκύνημα του Κωνσταντίνου Β

Μετά την εξόδιο ακολουθία, θα ξεκινήσει η αυτοκινητοπομπή προς το Τατόι. Οι συγγενείς, φιλοι και όλη η Ελλάδα θα αποχαιρετήσει για πάντα τον τελευταίο της Βασιλιά.

Φόρος τιμής στον τελευταίο Βασιλιά της Ελλάδος

Λίγο μετά τις 11 το πρωί η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα τελείται η εξόδιος ακολουθία.

Αν και δόθηκε επιπλέον μισή ώρα, με την «ουρά» του κόσμου να φτάνει νωρίτερα μέχρι και την Καπνικαρέα, όπως ήταν επόμενο, δεν πρόλαβαν όλοι οι πολίτες να αποχαιρετίσουν τον τέως βασιλιά. Στη Μητρόπολη βρέθηκαν και Μανιάτες, με μερικούς εξ αυτών μάλιστα να εμφανίζονται με παραδοσιακές στολές και λάβαρα από τον τόπο τους, θέλοντας έτσι να τιμήσουν τη μνήμη του εκλιπόντος.

Δείτε τα στιγμιότυπα

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου