Fitness: αυξήστε τις καύσεις χορεύοντας!

Αυξήστε τις καύσεις χορεύοντας! Το αποτέλεσμα θα είναι μια πιο αρμονική εικόνα του σώματος. Ενώ παράλληλα τονώνεται ο μεταβολισμός, αλλά και η διάθεση και η αυτοεκτίμηση.

Fitness: αυξήστε τις καύσεις χορεύοντας!

Για πολλές καύσεις

Η ζούμπα και το τουμπάο αποτελούν εξαιρετική γυμναστική για τα χέρια, τα πόδια, τον κορμό, αλλά και για όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Συνδυάζουν την αεροβική άσκηση με λάτιν ρυθμούς και κινήσεις από χορούς όπως η μπατσάτα, η σάλσα και το ρεγκετόν. Μέσω της κίνησης, ανεβαίνουν οι παλμοί, βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα η ξεσηκωτική μουσική βελτιώνει τη διάθεση.

Φορέστε ένα αθλητικό παπούτσι που δεν περιορίζει τον αστράγαλο και έχει αερόσολα για να απορροφούνται οι κραδασμοί. Αν και τα δύο είδη χορευτικής εκγύμνασης απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, θα πρέπει να προτιμάται η ηπιότερη ένταση στις μεγαλύτερες ηλικίες. Τέλος, εάν υπάρχουν προβλήματα στη μέση και στα γόνατα, θα πρέπει να αποφεύγονται.

Μια άλλη διασκεδαστική μορφή γυμναστικής που συνέχεια κερδίζει οπαδούς. Καθώς βελτιώνει την αντοχή, τη φυσική κατάσταση και την ισορροπία είναι το Kangoo Jumps. Φορώντας τις ειδικές μπότες που απορροφούν το 80% των κραδασμών που μιμούνται το πήδημα των καγκουρό. Μέσα σε 45 λεπτά, επιτυγχάνουμε να γυμνάσουμε διασκεδαστικά κοιλιά, γλουτούς και πόδια, αλλά και να χάσουμε λίπος. Ακόμα κι αν υπάρχουν ενοχλήσεις στα γόνατα, μπορείτε να γυμναστείτε έως και τρεις φορές την εβδομάδα. Χωρίς να καταπονούνται οι αρθρώσεις. Από αυτό το είδος γυμναστικής αποκλείονται όσοι έχουν υπέρταση και οι έγκυες γυναίκες.

Swing και jazz για όλους

Ελαφρώς αεροβικό, καρδιοτονωτικό, με ικανοποιητική καύση του λίπους, το swing φαίνεται πως είναι ο κατάλληλος χορός για όλες τις ηλικίες. Οι κινήσεις έχουν μια χαλαρότητα, γι’ αυτό δεν επιβαρύνουν τα γόνατα και τη μέση. Τουναντίον, ενδείκνυται για όσους εμφανίζουν προβλήματα στα γόνατα, καθώς τα ενδυναμώνει. Προτείνονται άνετα παπούτσια. Ενώ οι γυναίκες μπορούν να επιλέξουν παπούτσια χορού με χαμηλό τακούνι.

Το authentic jazz, ένα λιγότερο γνωστό παρακλάδι του swing με ελεύθερες χορογραφίες, βασίζεται στην τζαζ μουσική. Υιοθετούνται οι ίδιες χαλαρές κινήσεις με το swing, έχει ρυθμικές εναλλαγές. Χωρίς να επιβαρύνονται τα γόνατα. Και αυτό το είδος βασίζεται σε αεροβικές κινήσεις και αποτελεί ιδανική επιλογή για κάθε ηλικία και σωματική διάπλαση.

Για τη νεολαία

Οι χοροί του δρόμου, όπως το χιπ χοπ, το locking και το popping, αλλά και το νέο είδος του commercial προσφέρουν εκτόνωση και εκγύμναση για τους εφήβους και τους νέους.

Ένταση και έκρηξη χαρακτηρίζουν τo popping και το locking, χοροί που βασίζονται στο «πάγωμα» ή στο κλείδωμα και την άμεση επαναφορά των κινήσεων. Οι κοφτές κινήσεις θυμίζουν μια μαριονέτα, συνάμα όμως είναι ρυθμικές και συγχρονισμένες με τη μουσική.

Σας ακούγεται δύσκολο; Ετσι είναι, διότι για να αντεπεξέλθει το σώμα στις εναλλαγές της ταχύτητας, ένα δυνατό μυϊκό σύστημα και ο καλός έλεγχος του σώματός μας κρίνονται αναγκαία.
Τα αθλητικά παπούτσια είναι απαραίτητα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις προαιρετικές είναι και οι επιγονατίδες. Αν όμως υπάρχει πρόβλημα στα γόνατα, καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα άλλο είδος χορού.

Το χιπ χοπ μάλλον δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Αυτό το είδος χορού βελτιώνει την ισορροπία και ενδυναμώνει το μυϊκό σύστημα. Οι χορευτές μπορούν να φορούν παπούτσια ή να χορέψουν με τις κάλτσες για την αποτελεσματικότερη ενδυνάμωση των ποδιών, γυμνάζοντας τον αστράγαλο, το πέλμα και τη γάμπα.

Το commercial είναι ένας σύγχρονος χορός με τις ρίζες του στο χιπ χοπ. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι στο commercial οι κινήσεις είναι πιο θηλυκές, με έντονες εναλλαγές της πόζας και κινήσεις των γοφών, των χεριών και έντονο τίναγμα του κεφαλιού. Ενδυναμώνει τον κορμό και τα πόδια λόγω των καθισμάτων και των εκτινάξεων.

Λάτιν

Τάνγκο, μάμπο, σάλσα… οι χοροί της Λατινικής Αμερικής είναι ποικιλόμορφοι και σίγουρα μπορούν να μας ξεσηκώσουν και να μας γυμνάσουν. Το τάνγκο, αν και θεωρείται ήπιας μορφής εκγύμναση, έχει έντονη κίνηση και εστιάζει στην ενδυνάμωση της πλάτης και των ποδιών και τη σωστή στάση του σώματος. Άλλωστε την «ψευδαίσθηση» του ύψους δίνουν όλοι οι λάτιν και οι ballroom χοροί. Καλύτερα όμως να μην προτιμήσετε το τάνγκο εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα γόνατα και τη μέση. Αν θέλετε να εστιάσετε περισσότερο στην ενίσχυση του καρδιαγγειακού συστήματος, προτιμήσετε το rock ’n’ roll, τη σάλσα, το μάμπο και τη σάμπα που έχουν έντονο ρυθμό.

ygeiamou

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία