Φάρμα: Ο νούμερο 1 νικητής στην προτίμηση του κοινού-Πανικός στον ΑΝΤ1!

Η πρεμιέρα της Φάρμας έφερε την πρωτιά στον ΑΝΤ1 χθες. Πιθανόν κάποιοι να είναι χαρούμενοι, πιθανόν άλλοι όχι, αν ισχύει η φημολογία ότι περίμεναν 30άρια για τη μεγάλη αυτή βραδιά. Μία εβδομάδα τώρα, Το Πρωινό του ΑΝΤ1 πασχίζει να μας δώσει αποκλειστικά με συνδέσεις που δεν απέφεραν πληροφορίες, ενώ χθες…. και προχθές μαθαίναμε για στρώματα, υπηρέτες, αρχηγούς και κουίζ. Και ερχόμαστε στο μεγάλο ερώτημα: Μπορεί ένα 27.2% να σημαίνει και καλή πορεία για τη Φάρμα; Ένα 27.2%, το οποίο δεν συνοδεύτηκε με αντίστοιχη κατάκτηση των social media, καθώς το νέο ριάλιτι κονταροχτυπιόταν στο Twitter με το House Of Fame.

Συνεχίζοντας την απορία μας, κοιτάμε τα νούμερα τηλεθέασης ξανά. Η Φάρμα κινήθηκε στο 27-28% σε όλα τα κοινά (και το γενικό), που σημαίνει ότι δεν έχει ακόμα κοινό. Δεν ξέρουμε αν θα είναι γυναικείο ή ανδρικό τηλεοπτικό προϊόν.

Αν θα το δούνε συγκεκριμένες ηλικίες. Στατιστικά άλλωστε, οι πρεμιέρες των ριάλιτι έχουν δείξει ότι απέχουν από τα επόμενα επεισόδια σε τηλεθέαση, σε ποσοστά, που φτάνουν ακόμα και το 6% έως 8%. Ενδεχομένως λοιπόν, η πτώση της Φάρμας στη συνέχεια της πορείας της, να είναι μεγαλύτερη από αυτήν που σήμερα πιθανολογούμε.

Μεγάλη κατρακύλα του ALPHA το Battle of the Couples!

Από την ώρα, που παραλάβαμε όλοι (λογικά) στα newdesks τα νούμερα τηλεθέασης της χθεσινής ημέρας, στραβοκατάπιαμε τον πρωινό μας καφέ. Το νέο ριάλιτι του ALPHA, Battle Of The Couples σημείωσε στη χθεσινή τηλεοπτική τιτανομαχία μόλις… 2% στο δυναμικό κοινό και μόλις 5.9% στο γενικό σύνολο.

Τα “ρίχτερ” στον τηλεοπτικό σταθμό είναι απανωτά από νωρίς το πρωί, ενώ διάφορα blogs προβλέπουν έκτακτες συσκέψεις ακόμα και εντός ημέρας.

Βέβαια, από χθες οι πρωινές εκπομπές ανέφεραν τον προβληματισμό του καναλιού για τα χαμηλά ποσοστά του Battle Of The Couples θεωρώντας όμως, ότι δεν θα μπορούσε να κατρακυλήσει πιο κάτω από το προχθεσινό 5άρι στο δυναμικό κοινό. Φήμες και ρεπορτάζ ήθελαν τους συντάκτες κάποιων πρωινών εκπομπών να μιλούν για ψαλίδισμα στα γυρίσματα των επεισοδίων, ολοκλήρωση τους τέλη Μαρτίου και μείωση του επάθλου στο μισό (50.000 Ευρώ μεικτά).

Το χθεσινό 2άρι, έφερε σεισμό στον ALPHA αλλά και το Open Beyond στην 4η θέση για δεύτερη φορά μέσα σε αυτή τη βδομάδα. Όμως, αυτό που την πλήρωσε από την όλη “αναμπουμπούλα” των μετρήσεων φαίνεται να είναι το MEGA, που έκλεισε έκτο με 6.5%.

Τι σημαίνουν όμως, οι χθεσινές μετρήσεις για το μέλλον του προγράμματος; Καταρχήν όλα δείχνουν ότι η Γενική Διευθύντρια του σταθμού Άντζι Ντρίβα θα είναι αυτή που… “θα την πληρώσει”. Εάν συμβεί αυτό, ο μνηστήρας για την αντικατάστασή της έχει ήδη βρεθεί.

Δεν είναι κρυφό ότι υπάρχουν ανεπίσημες επαφές με τον Γιάννη Λάτσιο εδώ και καιρό, με τον ίδιο να βολιδοσκοπεί τις εξελίξεις και να περιμένει στη γωνία.

Και φυσικά, δεν θα περιμένει για μια απλή επάνοδο στα τηλεοπτικά με μια απλή θέση Διευθυντή Προγράμματος, αλλά προφανώς με αυξημένες αρμοδιότητες και λόγο στα τεκταινόμενα του σταθμού γενικότερα.

 

 

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία