Ευρυδίκη: Η συναυλία και το μήνυμα με αφορμή τη φωτιά στη Δαδιά

Με μια επιτυχημένη συναυλία μπροστά στον Φάρο της Αλεξανδρούπολης και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, η Ευρυδίκη έδωσε συναυλία στο πλαίσιο του εορτασμού της ναυτικής εβδομάδας.

Με απόλυτη ενσυναίσθηση του εφιάλτη της πυρκαγιάς, που κατέκαψε το μεγαλύτερο οικολογικό πάρκο της Ευρώπης, το δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, η τραγουδίστρια Ευρυδίκη έκλεισε την ετήσια καθιερωμένη γιορτή της παραθαλάσσιας πόλης του θρακικού πελάγους.

Η προγραμματισμένη συναυλία ωστόσο διήρκησε λιγότερο κατόπιν ανακοίνωσης του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει σε χιλιάδες στρέμματα του μεγαλύτερου οικολογικού πάρκου της Ευρώπης και με σεβασμό στο έργο του ανθρώπινου δυναμικού που αγωνίζεται για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Η τραγουδίστρια μιλώντας στην εφημερίδα Espresso είπε σχετικά: «Είναι αλήθεια ότι ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ζήτησε τροποποίηση του χρόνου διάρκειας της συναυλίας λόγω πένθους εξαιτίας των πυρκαγιών.

Η απόφασή του μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και με απόλυτο σεβασμό ακολουθούμε όσα έχουν ανακοινωθεί».

Η Ευρυδίκη και οι μουσικοί της ανέβηκαν στη σκηνή και μόλις ολοκληρώθηκε το πρώτο τραγούδι –κρατώντας χαμηλούς τόνους– ευχαρίστησε το κοινό και έστειλε ένα παγκόσμιο μήνυμα για την ασφάλεια του πλανήτη από τις πυρκαγιές.

«Περίμενα την αποψινή μας συνάντηση με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία. Όμως αυτή η τεράστια οικολογική καταστροφή που συμβαίνει δίπλα μας, μας αγγίζει όλους…

Ο πλανήτης μας είναι το σπίτι μας και τα δάση μας το οξυγόνο μας. Πρέπει κάποια στιγμή οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε χρέος να τα προστατεύουμε γιατί έτσι προστατεύουμε το μέλλον μας και τις ζωές μας σε αυτή τη γη».

Αντιληπτή πλέον δια γυμνού οφθαλμού είναι η βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η πυρκαγιά που επί μία εβδομάδα καίει στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς. «Τις προηγούμενες ημέρες ερχόμενος στη Δαδιά έβλεπες καπνούς και εστίες φωτιάς διάσπαρτες παντού. Σήμερα η εικόνα που αντικρίζουμε μας δίνει τη δυνατότητα να αισιοδοξούμε, πάντα συγκρατημένα.

Είναι μία καλύτερη ημέρα σε σχέση με τις προηγούμενες. Το χθεσινό μέτωπο βόρεια-βορειοδυτικά της Λευκίμης σχεδόν έχει εξαφανιστεί, έχουν γίνει οι ζώνες πυρασφάλειας, τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν στοχευμένες ρίψεις νερού, ενώ οι επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης εντοπίζουν και σβήνουν τις εν δυνάμει νέες εστίες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία