Έτσι θα απολυμάνεις το πάπλωμα σου εύκολα και σωστά-Μάθε πως να το πετύχεις μόνη σου στο σπίτι!

Το χρησιμοποιείτε κάθε μέρα του έτους σχεδόν, αλλά το πλένετε πολύ σπάνια επειδή – ας το παραδεχτούμε – δεν είναι τόσο εύκολο! Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να καθαρίσετε εύκολα το πάπλωμα σας. Το χρησιμοποιείτε κάθε μέρα και όμως δεν το πλένετε πολύ συχνά. Ωστόσο, ένα πάπλωμα μπορεί να συσσωρεύσει…. βακτήρια και βρωμιά πολύ γρήγορα. Είναι επομένως απαραίτητο να πλένετε το πάπλωμα σας τακτικά. Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να πλένεται δύο φορές το χρόνο. Σε αντίθεση με τα σεντόνια, τα οποία πρέπει να πλένονται κάθε 10 ημέρες.

Εάν πλένετε το πάπλωμα στο πλυντήριο
Υπάρχουν πολλές συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι το πάπλωμα σας πλένεται εύκολα και σωστά. Πρώτα απ ‘όλα, εάν θέλετε να διατηρήσετε το γέμισμα του παπλώματός σας καλά, γεμίστε δύο μπάλες τένις στον κάδο του πλυντηρίου σας.

Μην ρίχνετε πάρα πολύ απορρυπαντικό στο πλυντήριο, καθώς πολύ απορρυπαντικό μπορεί να το καταστρέψει. Επίσης, χρησιμοποιήστε υγρό απορρυπαντικό αντί για απορρυπαντικό σε σκόνη. Όσον αφορά την ξήρανση του παπλώματος στο μηχάνημα: πρέπει να γίνεται το πολύ στους 60 ° C.

Εάν πλένετε το πάπλωμα σας με το χέρι (για πιο κίνητρα)
Το πλύσιμο του παπλώματος με το χέρι είναι αρκετά επίπονο, αλλά εντελώς δυνατό. Τοποθετήστε το σε μια μπανιέρα ζεστού νερού και ρίξτε ένα καπάκι απορρυπαντικού. Αφήστε το να μουλιάσει για 1 ώρα. Στη συνέχεια, σπρώξτε το πάπλωμα (μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια) και το απλώστε. Η ξήρανση με αέρα μπορεί να διαρκέσει έως και 5 ημέρες.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΟΥ

Είμαι απόφοιτη Ιδιωτικού ΙΕΚ δημοσιογραφίας. Η ενημέρωση πιστεύω ότι πρέπει να είναι άμεση και αληθινή, ακόμα και αν δεν αρέσει. Λατρεύω την μόδα αλλά δεν την ακολουθώ πιστά γιατί θέλω να βάζω τις δικές μου προσωπικές πινελιές. Λατρεύω την μουσική και συνέχεια θα με δεις να έχω στα αυτιά μου ψείρες (airpods τα ονομάζουν τώρα ) :)