Επεισόδια ΑΠΘ: Πεδίο μάχης και το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Εννέα προσαγωγές

Δεν αποκλείεται ο αριθμός των προσαγωγών να αυξηθεί καθώς οι αστυνομικοί πραγματοποιούν αναζητήσεις ατόμων

Σε τουλάχιστον εννιά προσαγωγές ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, όσο και στο κέντρο της πόλης, στην οδό Εγνατία.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν περίπου στις 9 το βράδυ όταν ομάδα κουκουλοφόρων αποσπάστηκε από την πορεία των φοιτητών, και επιτέθηκε με δεκάδες βόμβες μολότοφ, πυροτεχνήματα, πέτρες και διάφορα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από την Κοσμητεία της ΣΘΕ και περιφρουρούν τις εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης. Με τη σειρά τους οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, προκειμένου να απωθήσουν τα άτομα.

Μετά από περίπου μία και ενώ το πανεπιστήμια campus έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης, με “κυνηγητό” και μικροεστίες φωτιάς σε διάφορα σημεία, κουκουλοφόροι βγήκαν οργανωμένα στην οδό Εγνατία και επιτέθηκαν σε διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν περιμετρικά του ΑΠΘ.

Στη συνέχεια άναψαν φωτιές σε αρκετούς κάδους και έστησαν οδοφράγματα, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων, προχωρώντας παράλληλα σε προσαγωγές.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ η κατάσταση ηρέμησε και δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Εγνατία.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των προαγωγών δεν αποκλείεται να αυξηθεί καθώς οι αστυνομικοί πραγματοποιούν αναζητήσεις ατόμων.

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα