ΕΟΔΥ: Εβδομαδιαία η ενημέρωση για τα κρούσματα του κορωνοϊού

ΕΟΔΥ: Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα έχει υπάρξει ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων του κορωνοϊού, και γι’ αυτό το λόγο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι αλλάξει ο τρόπος της ενημέρωσης των πολιτών

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα έχει υπάρξει ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων του κορωνοϊού, και γι’ αυτό το λόγο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι αλλάξει ο τρόπος της ενημέρωσης των πολιτών και πλέον δεν θα γίνεται καθημερινά, αλλά κάθε Παρασκευή.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από την Παρασκευή 08/07/2022, ο ΕΟΔΥ θα κοινοποιεί έκθεση, με τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα της λοίμωξης COVID-19 σε εβδομαδιαία βάση, ήτοι κάθε Παρασκευή.

Η έκθεση θα αφορά στα δεδομένα που καταγράφονται στην ΗΔΙΚΑ έως και τις 9:00 το πρωί της προηγούμενης ημέρας.

Στην εβδομαδιαία έκθεση θα περιλαμβάνονται όλα τα δεδομένα του νοσήματος από την αρχή της πανδημίας (αριθμός κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων), καθώς και τα δεδομένα της επιτήρησης λυμάτων και της γονιδιωματικής επιτήρησης.

Σε περίπτωση σημαντικών αλλαγών στην επιδημιολογία του νοσήματος θα υπάρξουν σχετικές ενημερώσεις από τον ΕΟΔΥ».

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα