Ένωση «Μαζί για το Παιδί»: Γιορτάζοντας το Πάσχα με τα παιδιά της Παιδικής Στέγης

Ένωση «Μαζί για το Παιδί»: Η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» Αλεξάνδρα Μαρτίνου και η Πρέσβειρα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» Δούκισσα Νομικού παρευρέθηκαν σε εκδήλωση των παιδιών του σωματείου μέλους της Ένωσης, «Παιδική Στέγη».

Η Παιδική Στέγη, σωματείο μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», με σκοπό τη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας, προσφέρει φροντίδα και εκπαίδευση σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Αυτά τα παιδιά, επισκέφτηκε σήμερα η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και η Πρέσβειρα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» Δούκισσα Νομικού, τις οποίες υποδέχτηκε η Πρόεδρος της Ένωσης, Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί της Παιδικής Στέγης υποδέχθηκαν τους επίσημους καλεσμένους με ένα διαδραστικό παιχνίδι που μάλιστα έφερε περιβαλλοντικό πρόσημο. Ένα δέντρο από ανακυκλώσιμα υλικά, στήθηκε στο κέντρο του κήπου και τα παιδιά  που είχαν φιλοτεχνήσει τα πασχαλινά τους αυγά, τα κρέμασαν στα κλαδιά του δέντρου με τη βοήθεια των προσκεκλημένων. Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία του στολίσματος οι ομάδες των μικρών μαθητών σχημάτισαν έναν κύκλο γύρω από το δέντρο και ακολούθησε ένα μουσικοκινητικό δρώμενο.

Η Πρέσβειρα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» Δούκισσα Νομικού μαζί με παιδιά της Παιδικής Στέγης, διάβασε παιδικά παραμύθια, τραγούδησε τραγούδια και τους ευχήθηκε «Καλό Πάσχα» προσφέροντας σε κάθε παιδί ένα παιδικό βιβλίο των εκδόσεων ΔΙΟΠΤΡΑ.

Η Υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου και η Πρέσβειρα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» Δούκισσα Νομικού μοιράστηκαν την αγάπη των μικρών παιδιών και δήλωσαν:

Δόμνα Μιχαηλίδου: Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν είναι χώροι φύλαξης. Είναι χώροι δημιουργικής απασχόλησης όπου τα παιδιά –ανεξάρτητα από το εισόδημα των γονιών τους και τη γειτονιά όπου μεγαλώνουν- εξελίσσονται μέσα από το παιχνίδι, αναπτύσσουν την φαντασία και την κρίση τους, καλλιεργούν δεξιότητες, κοινωνικοποιούνται και ανακαλύπτουν τα ταλέντα τους.  Σήμερα, τα παιδιά και οι εργαζόμενοι στην Αργέντειο Παιδική Στέγη μας απέδειξαν ότι αυτό ήδη γίνεται. Συνεχίζουμε λοιπόν. Έτσι θέλουμε να είναι όλοι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, σε όλη τη χώρα, για όλα τα παιδιά, χωρίς καμία εξαίρεση. Αυτός είναι ο δικός μας στόχος , αυτό θέλουμε να πετύχουμε με το πρόγραμμα «Κυψέλη».

Δούκισσα Νομικού: «Τα παιδιά είναι οδηγοί ζωής»

Η Δούκισσα Νομικού, στο πλαίσιο της συνάντησης, δήλωσε: «Ως Πρέσβειρα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», είμαι δίπλα στα παιδιά με όλες μου τις δυνάμεις. Αντλώ δύναμη, εμπνέομαι από την αθωότητα, την αλήθεια, τη δύναμη της ψυχής τους. Κάθε συνάντηση μαζί τους είναι ένα μάθημα ζωής για μένα!»

Αλεξάνδρα Μαρτίνου: Σημαντικό για τις οικογένειες το έργο του σωματείου  «Παιδική Στέγη»

Η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» Αλεξάνδρα Μαρτίνου, σε δήλωση της μετά το πέρας της εκδήλωσης είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι που μέσω της Παιδικής Στέγης, συμβάλλουμε,  ως Ένωση, στην καθημερινότητα αυτών των παιδιών και των εργαζόμενων μητέρων τους.  Η Παιδική Στέγη, είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», που φιλοξενεί 350 παιδιά από την Αθήνα και τον Πειραιά. Σήμερα, μας δόθηκε η ευκαιρία να χαρούμε μαζί με τα παιδιά και να «ξεναγήσουμε» τους καλεσμένους μας, στο έργο που καθημερινά επιτελείται στις στέγες μας.»

Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία χιλιάδων παιδιών κάθε χρόνο. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια.

To 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική της προσφορά, ενώ το 2019 έλαβε βραβείο BRAVO για την ενεργοποίηση χιλιάδων πολιτών στο πλαίσιο της δράσης της «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».

Τα Σωματεία-μέλη του Μαζί για το Παιδί:

Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» • Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» – Κ.Α.Σ.Π. • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών •Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού• Οι Φίλοι του Παιδιού• Οι Φίλοι της Μέριμνας• Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) •Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» •Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα