Ενδομητρίωση: Μάθε ποιο είναι το νούμερο 1 σύμπτωμα-Ενήμερωσε αμέσως το γιατρό σου εάν το έχεις!

Η Abbie Eckert έλαβε συνεχώς σχόλια εξαιτίας του φουσκωμένου στομάχου της και συχνά έκανε λάθος ότι ήταν έγκυος. Μόνο χρόνια αργότερα ανακάλυψε ότι υπήρχε μια σοβαρή ασθένεια πίσω από αυτό. Η Abbie Eckert αγωνίστηκε με την εμφάνισή της για χρόνια. Δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί το στομάχι της ήταν τόσο παχύ…… και φουσκωμένο μέχρι μια μέρα, διαγνώστηκε με ενδομητρίωση .

Φουσκωμένο στομάχι ή ενδομητρίωση;
Όταν κάποιος έχει ενδομητρίωση , καλοήθεις έλκη αρχίζουν να αναπτύσσονται στην εξωτερική επένδυση της μήτρας και, εάν δεν αντιμετωπιστεί, θα συνεχίσουν να εξαπλώνονται πράγμα που κάνει το στομάχι να φαίνεται τόσο φουσκωμένο.

Πολλές γυναίκες δεν εμφανίζουν συμπτώματα όταν έχουν ενδομητρίωση, αλλά μερικές εμφανίζουν αρκετά σοβαρά συμπτώματα όπως πρήξιμο και πολύ πόνο, όπως για παράδειγμα η Abbie Eckert.

Σοβαρός εμμηνορροϊκός πόνος και φουσκωμένο στομάχι
Κατά τη διάρκεια και λίγο πριν από την περίοδο της, η 24χρονη ήταν τακτικά σε τόσο πόνο που χρειάστηκε να νοσηλευτεί . Εκείνη την εποχή, οι γιατροί παρανόησαν τα συμπτώματά της για σοβαρό έμμηνο πόνο.

Εκτός από τον βασανιστικό πόνο που βρισκόταν, η Abbie ήταν επίσης αρκετά άβολα με τον τρόπο που κοίταξε. Και ειδικά αφού είχε αποβολή , ήταν ακόμη πιο οδυνηρό όταν οι άνθρωποι της ρώτησαν συνεχώς αν ήταν έγκυος. Εκείνη την εποχή, δεν ήξερε ότι η κατάστασή της επηρέαζε επίσης τη γονιμότητά της .

Στη συνέχεια ήρθε η διάγνωση
Λίγο μετά το 2014, η Abbie διαγνώστηκε τελικά με ενδομητρίωση σταδίου IV , την πιο σοβαρή μορφή της συχνά χρόνιας νόσου.

Η Abbie δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ζούσε σε άγνοια και τόσο πόνο για τόσο καιρό. Σήμερα, έχει δεσμευτεί να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το ζήτημα και ο Thomas Röder, επικεφαλής του Κέντρου Ενδομητρίωσης στην Κολωνία, συμβουλεύει επίσης τον έλεγχο του γιατρού εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες:

Μόλις πρέπει να λαμβάνετε τακτικά φάρμακα λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια της εμμηνορροϊκής σας περιόδου, θα πρέπει να μιλήσετε με τον γυναικολόγο σας για την πιθανότητα εμφάνισης ενδομητρίωσης. Εάν υποψιάζεστε ότι μπορεί στην πραγματικότητα να είστε άρρωστοι, δεν πρέπει να αναβάλλετε τη λαπαροσκόπηση. Αυτό γίνεται υπό αναισθησία και είναι συχνά δυνατό σε εξωτερικούς ασθενείς.
Μην περιμένετε πάρα πολύ καιρό και πηγαίνετε να δείτε τον γιατρό!
Η Abbie γνώρισε από πρώτο χέρι πόσο επώδυνη, αλλά και ψυχολογικά αγχωτική αυτή ασθένεια μπορεί να είναι. Μόνο ο νέος σύντροφός της κατάφερε να την βοηθήσει να δεχτεί τον εαυτό της και το σώμα της.

Οι συνεχείς σκέψεις για το αν ήταν «λίπος» ή «απλά είχε υπερβολικό πόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου» έκαναν τη ζωή δύσκολη για πολύ καιρό. Σήμερα, γνωρίζει ότι έχει χρόνια ασθένεια και ότι είναι καλύτερα να διαγνωστεί νωρίτερα παρά αργότερα. Επομένως, αν ανησυχείτε, μην διστάσετε να πάτε γιατρό!

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου